Η Σπιναλόγκα «αποκτά» ηλεκτρικό ρεύμα, καφέ, εστιατόριο και… καταστήματα

Αποζημίωση 72 εκατ. δολαρίων από τη Johnson & Johnson σε οικογένεια γυναίκας που πέθανε από καρκίνο!
25/02/2016
Γιατί ο Jobs δεν άφηνε τα παιδιά του να χειριστούν iPad
25/02/2016
Όλα

Τη διαδικασία για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί της Σπιναλόγκας ενέκρινε ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Αναλυτικότερα, ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενέκρινε την υποβολή Τεχνικού Δελτίου στην Περιφέρεια Κρήτης για το έργο «Μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος με πόντιση καλωδίου στη νήσο Σπιναλόγκα».

Το σύνολο της δαπάνης υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 1 εκατ. ευρώ λόγω της ιδιαιτερότητας του βυθού (μικρό βάθος) και των αυξημένων απαιτήσεων εξασφάλισης των υποβρυχίων καλωδίων από τα αγκυροβόλια των πλοίων. Επίσης, δεν έχει ληφθεί υπ’ όψη το κόστος αδράνειας των εμπλεκομένων συνεργείων που ενδεχομένως να προκύψει κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι αρχικά ο φωτισμός και η λειτουργία εγκαταστάσεων υγιεινής (W.C., βιολογικός καθαρισμός) και εργασίας (γραφεία, εκδοτήρια, κ.λπ.) καθώς το νησί επισκέπτονται ετησίως περίπου 300.000 άτομα.

Επίσης, θα υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω τουριστικής αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του νησιού με την προσπάθεια ένταξης της Σπιναλόγκα στα μνημεία UNESCO. Ειδικότερα, με τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στη Σπιναλόγκα θα δημιουργηθούν άμεσα πολλές θέσεις εργασίας καθώς προγραμματίζονται δραστηριότητες που είναι αδύνατον να λειτουργήσουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όπως καφετέρια, εστιατόριο, καταστήματα, μουσείο, info kiosk κ.λπ.

http://www.cna.gr/crete/spinalogka-apokta-ilektriko-revma-kafe-estiatorio-ke-katastimata/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.