Σουηδία: Η πρώτη γέννα μετά απο μεταμόσχευση μήτρας…

Το νέο τραγούδι Alex Kavvadia!!!
04/10/2014
H εκίνηση του Kavala Night City Run και η διαδρομή…
04/10/2014
Όλα

Για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, μια γυναίκα, που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας, κατάφερε να γεννήσει.

Αυτό που μέχρι χθες φάνταζε ως θαύμα, έφερε σε πέρας μια ιατρική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ την Σουηδία, ολοκληρώνοντας μια έρευνα δέκα χρόνων.

Οι δυο απόπειρες, που είχαν προηγηθεί παγκοσμίως, είχαν αποτύχει. Πλέον η επιστημονική κοινότητα διερωτάται αν ανοίγει ένας νέος δρόμος στη μάχη κατά της στειρότητας της μήτρας.

«Εξαρτάται από τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών που θα ακολουθήσουν. Αποκλείεται όμως να γίνει μια κλινική θεραπεία ρουτίνας, μια απλή χειρουργική επέμβαση, τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια», απαντά ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, Ματς Μπρανστρομ.

Η 36χρονη μητέρα από την Σουηδία είχε γεννηθεί χωρίς μήτρα. Έλαβε μόσχευμα από μια 60χρονη οικογενειακή φίλη και υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Της χορηγήθηκε αγωγή προκειμένου το μόσχευμα να μην απορριφθεί από τον οργανισμό. Αν και γεννήθηκε πρόωρα, στην 32η εβδομάδα της κύησης, το αγοράκι που ήρθε στον κόσμο χαίρει άκρας υγείας.

«Είναι πολύ καλά. Και οι δυο γονείς, είναι φυσικά πανευτυχείς . Τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα οικογένεια και αυτό είναι το μοναδικό που τους απασχολεί. Στην υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση», δηλώνει η γυναικολόγος, μέλος της ομάδας, Λίζα Γιοχανσον,

Η στειρότητα της μήτρας προκαλείται, κατά κύριο λόγο, από αγωγές για τη θεραπεία του καρκίνου, ή λόγω γενετικών διαταραχών.

Μέχρι σήμερα η μοναδική δυνατότητα για τα ζευγάρια που αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα ήταν η παρένθετη μητρότητα.

Copyright © 2014 euronews

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.