Σε τι χρησιμεύει το μπλε κομμάτι της γομολάστιχας;

Καβάλα: Εξιχνίαση κλοπής πορτοφολιού με τη μέθοδο της απασχόλησης
16/07/2016
Υγεία: Η Ψυχολογική Σημασία του να μιλάμε στα Παιδιά τη Γλώσσα της Αλήθειας
16/07/2016
Όλα

«Το καφετί για το μολύβι, το μπλε για το στιλό» ήταν αυτό που μας έλεγαν οι γονείς μας όταν πρωτοπιάναμε στα χέρια μια γομολάστιχα και δεν είχαμε ιδέα τι να τη κάνουμε.

Όχι, πάρα πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε πως ποτέ δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πως αυτή η ιδέα ήταν ένας μύθος. Με λίγα λόγια, αν κατάφερνες όντως να «σβήσεις» αυτό που έχεις γράψει με στιλό, θα ήταν επειδή στο επίμαχο σημείο άνοιξες τρύπα στο χαρί! Ναι, αλλά ποια είναι η αλήθεια; Τι είναι αυτό που σβήνει το μπλε κομμάτι της γομολάστιχας;

Αυτή η μπλε άκρη χρησιμεύει για να σβήνει σημάδια από μολύβι σε σκληρό, πορώδες χαρτί, ενώ η καφετιά άκρη χρησιμεύει για να σβήνει μολύβι σε πιο «ελαφρύ» τύπο χαρτιού, δηλαδή το χαρτί που έχει το σχολικό τετράδιο. Σκέψου το χαρτί στα μπλοκ ζωγραφικής (στο μάθημα «Καλλιτεχνικά»), όπου ήταν δύσκολο η απλή, καφέ γόμα να σβήσει το μολύβι. Παιδικός μύθος – καταρρίφθηκε!

Πηγή

http://www.koufa.gr/2016/06/11/se-ti-chrisimevi-to-ble-kommati-tis-gomolastichas/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.