Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛΑΣ Τι ψάχνουν-τι φοβούνται

Anonymous: Κηρύσσουν πόλεμο στο ISIS μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι
16/11/2015
Αυτός είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι – Βρισκόταν στην Ελλάδα!
16/11/2015
Όλα

«Αν η επίθεση στο Παρίσι κλείσει τα σύνορα ευρωπαϊκών χωρών, όπως σε έναν βαθμό έκανε η Πολωνία, θα έχουμε πρόβλημα ISIS και στην Ελλάδα. Δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καμικάζι του ισλαμικού χαλιφάτου να επιχειρήσουν να πλήξουν στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας» δηλώνουν φανερά ανήσυχα, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί το ενδεχόμενο καμικάζι του ισλαμικού χαλιφάτου να επιχειρήσουν να πλήξουν στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας.

Το κλείσιμο των συνόρων από ευρωπαικά κράτη μπορεί να επιφέρει στην Ελλάδα τεράστια πλήγματα στον τομέα της ασφάλειας, δηλώνουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, και εκφράζουν την εκτίμησή τους ότι εάν το χειμώνα εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα από εκεί που ήταν χαμηλά στις λίστες με τους πιθανούς στόχους τζιχανιστών να βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα».

«Μέχρι στιγμής οι ύποπτοι εξτρεμιστές χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά τη χώρα μας ως τράνζιτ σταθμό. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε είχε πληροφορίες για προετοιμασία χτυπήματος στη χώρα μας από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Η κατάσταση αυτή, όμως, σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα ευρωπαικών κρατών θα αλλάξει. Θα συγκεντρωθεί τεράστιος αριθμός μεταναστών σε αστικά κέντρα που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί. Και σε περίπτωση που  ανάμεσά τους υπάρχουν τρομοκράτες που δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα, τότε κανείς δεν θα μπορεί να αποκλείσει ότι θα επιχειρήσουν να πλήξουν στόχους εντός Ελλάδας. Στόχους συμβολικούς που θα πλήξουν με πολεμοφόδια που σχετικά εύκολα θα βρουν αν το θελήσουν. Μέχρι τώρα δεν είχαμε πρόβλημα γιατί δεν είχαν πρόθεση να μας χτυπήσουν», τονίζει αρμόδια πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αξιωματικοί που έχουν εξειδικευτεί στον τομέα της «ανάλυσης κινδύνου» επισημαίνουν ότι η επίθεση στο Παρίσι πρέπει να προβληματίσει τις ελληνικές Αρχές και για έναν ακόμα λόγο: γιατί έδειξε ότι το ISIS μπορεί να στρατολογήσει γρήγορα και εύκολα άτομα που είναι διατεθειμένα να προχωρήσουν σε αιματηρές αποστολές αυτοκτονίας.

Εκφράζουν δε το φόβο ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα υπάρξουν πυρήνες στη χώρα μας που από «κοιμισμένοι» μπορεί να… ξυπνήσουν. Η ίδια ανησυχία βέβαια υπάρχει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βλέπουν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο μόνο από μία τυχόν επίθεση από κάποιον «μοναχικό λύκο» αλλά και από «πυρήνες» οργανωμένων βομβιστών αυτοκτονίας.

Μετά την εκδήλωση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι οι ελληνικές Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολές για έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε στόχους γαλλικού, βρετανικού και ιταλικού ενδιαφέροντος αλλά και σε κυβερνητικά κτίρια. Ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά φρουρούν τα τελευταία 24ωρα σημεία -κυρίως στην πρωτεύουσα- που έχουν χαρτογραφηθεί ως εν δυνάμει στόχοι: πρεσβείες, μεγάλες εταιρίες, υπουργεία, νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολές για έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε στόχους γαλλικού, βρετανικού και ιταλικού ενδιαφέροντος αλλά και σε κυβερνητικά κτίρια.

Εντολές για αυξημένη επιτήρηση έχουν δοθεί, επίσης, σε πρεσβείες χωρών που έχουν απειληθεί ευθέως από τον ISIS, κυρίως της Ιταλίας και της Αγγλίας, ενώ σε συνεργασία με την ΕΥΠ βρίσκονται κλιμάκια ξένων μυστικών υπηρεσιών με έδρα την Αθήνα. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις, σε πολλές από τις οποίες συμμετέχει και ο υπουργός κ. Νίκος Τόσκας. Στο πλαίσιο των συσκέψεων συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη για εγρήγορση των ανδρών των εταιριών σεκιούριτι αλλά και των αστυνομικών που κάνουν ελέγχους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και στα αεροδρόμια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Παρόμοια εγρήγορση ασφαλείας συστήθηκε για τους σταθμούς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στα στάδια διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων, κυρίως των διεθνών διοργανώσεων.

Ο κ. Τόσκας, όπως και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, ήρθε αρκετές φορές σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζητούσε άμεση ενημέρωση για τις έρευνες από ελληνικής πλευράς για τους υπόπτους. Την τελευταία φορά που ο υπουργός μίλησε -μετά από σχετική ερώτηση- για τον κίνδυνο των τζιχαντιστών επί ελληνικού εδάφους είχε απαντήσει ότι «οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν πρόσωπα και καταστάσεις».

Η μεγαλύτερη ανησυχία των ελληνικών Αρχών το διάστημα πριν την επίθεση στη Γαλλία ήταν η παρουσία στην Ελλάδα υπόπτων τζιχαντιστών, οι οποίοι είχαν ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα και είχαν βρεθεί στις εμπόλεμες του ISIS. Τα εξειδικευμένα κλιμάκια των διωκτικών Αρχών είχαν εντοπίσει υπόπτους τόσο σε ελληνικά νησί όσο και στην Αθήνα. Το γεγονός αυτό είχε επιβεβαιώσει σε αποκαλυπτική συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης:

«Η ΕΥΠ επί των ημερών μου εντόπισε στην Ελλάδα τζιχαντιστές, οι οποίοι ήταν ευρωπαίοι πολίτες. Δεν μπήκαν μαζί με τους μετανάστες. Μπήκαν κανονικότατα με τα διαβατήριά τους ως ευρωπαίοι πολίτες και με το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Επρόκειτο για Γάλλους υπηκόους και τα λοιπά. Από τις ελληνικές Αρχές κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για να βγάλουμε τα άτομα αυτά από τη χώρα. Μέσα στα κύματα προσφύγων μπορεί να υπάρχουν τζιχαντιστές αλλά σήμερα η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει θέμα οργανωμένων θυλάκων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που μπορεί να μας απειλούν».

Στο μεταξύ το συριακό διαβατήριο το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό ενός βομβιστή -καμικάζι που συμμετείχε στις επιθέσεις στο Παρίσι ενδέχεται να είναι πλαστό, μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει το Σάββατο ότι ένα συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στο πτώμα του ενός από τους εξτρεμιστές που ανατινάχθηκαν έξω από το Σταντ ντε Φρανς.

Σήμερα η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει θέμα οργανωμένων θυλάκων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που μπορεί να μας απειλούν.

Όμως Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο ονοματεπώνυμο του κατόχου, εξήγησε.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Γιάννης Μουζάλας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι ο άνθρωπος που πέρασε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, είναι ο ίδιος που βρέθηκε νεκρός και θεωρείται ως ένας από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/se-kokkino-sunagermo-i-elas-ti-psaxnoun-ti-fobountai

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.