Δεν έχουν τον… θεό τους! Προκαλούν για την Αγιά Σοφιά

Έφυγε απο την ζωή ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης
07/06/2016
Ενταση στην πορεία -Ματ και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ είχαν στήσει μπλόκο στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία [εικόνες]
08/06/2016
Όλα

Με μια απαράδεκτη ανακοίνωση το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις αιτιάσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ για την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου και την μετατροπή του μνημείου της Ορθοδοξίας σύμφωνα με την Unesco, σε τηλεοπτικό πάνελ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, επικαλείται ακόμη και το σεβασμό στις αλλότριες θρησκείες!

«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το Ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV» λέει ο κ. Μπιλγκίτς και συνεχίζει:

«Καλούμε να επιδείξει  κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα» προσθέτει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Εκεί όμως που πραγματικά δίνει τα ρέστα του ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ  είναι όταν υπενθυμίζει στην Ελλάδα «ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».

Προφανώς η μετατροπή του μνημείου της Ορθόδοξης πίστης σε τηλεοπτικό στούντιο με τον ιμάμη να διαβάζει το κοράνι είναι ένδειξη σεβασμού σε αλλότριες θρησκείες, κατά τον κ. Μπιλγκίτς ο οποίος προφανώς συστήνει στους Έλληνες να διαβάζουν την Αγία Γραφή στα τζαμιά στη Θράκη. 

http://www.thetoc.gr/politiki/article/prokalei-to-tourkiko-upeks-gia-tin-agia-sofia

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.