Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία περιπτέρου κυκλοφοριακής αγωγής της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ονειρούπολη Δράμας

Μυρίζει όλο το σπίτι τσιγαρίλα; Εξαφάνισε την εύκολα και φυσικά!
11/01/2016
«Μεταμορφώσεις» του Αντώνη Σπίνουλα
11/01/2016
Όλα

kosmas kosmasgrA©2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία περιπτέρου κυκλοφοριακής αγωγής της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ονειρούπολη Δράμας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 7-1-2016, η συμμετοχή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, με περίπτερο κυκλοφοριακής αγωγής, στην Ονειρούπολη Δράμας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς από τα παιδιά και την ενημέρωσή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας, το Τμήμα Τροχαίας Δράμας σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Δράμας, ανέλαβαν την οργάνωση και λειτουργία του εν λόγω περιπτέρου.

Το περίπτερο της αστυνομίας, το οποίο εγκαινιάστηκε την 3-12-2015, παρέμεινε ανοιχτό προς τους πολίτες όλο το διάστημα των εκδηλώσεων της Ονειρούπολης Δράμας (έως και την 07-01-2016) και υποδέχτηκε περίπου 4.000 παιδιά.

Στους χώρους του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις δημοτικών σχολείων από τη Δράμα και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών του Νομού Δράμας, καθώς επίσης και μεμονωμένες επισκέψεις γονέων με τα παιδιά τους από διάφορες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά που επισκέφτηκαν το περίπτερο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω φυλλαδίων και βίντεο, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά και επιτραπέζια παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς επίσης να φωτογραφηθούν σε μια ξύλινη κατασκευή ως αστυνομικοί.

Στους μικρούς επισκέπτες διανεμήθηκαν φυλλάδια με συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής και έντυπα για τη συμπλήρωση του σχολικού τους προγράμματος.

Παράλληλα, κατά την είσοδο των μικρών παιδιών στο χώρο της Ονειρούπολης, οι αστυνομικοί τοποθετούσαν σε αυτά κονκάρδες με το ονοματεπώνυμό τους και το τηλέφωνο του γονέα, για να γίνεται ευκολότερη η ανεύρεσή τους σε περίπτωση που χαθούν.

Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κοινωνικές δράσεις των αστυνομικών της Δράμας τα προηγούμενα έτη.

Τέλος επισημαίνεται ότι το περίπτερο λειτουργούσε και ως κέντρο Τουριστικής Αστυνομίας, παρέχοντας πληροφορίες στους επισκέπτες, ενώ στους χώρους της Ονειρούπολης Δράμας, βρίσκονταν σε καθημερινή βάση αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία πεζής περιπολίας, οι οποίοι παρείχαν κάθε σχετική με την αποστολή τους πληροφορία στους επισκέπτες.

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.