Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ρούχων στην τράπεζα ενδυμάτων

[Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου] Ενημερωθείτε Διατροφικά
15/02/2019
Χ. Τοκαμάνης: Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες στη διαβούλευση του νομοσχεδίου που αφορά τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου
16/02/2019
Όλα

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ρούχων στην τράπεζα ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας, με σκοπό να διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Οι κάτοικοι του Δήμου αγκάλιασαν το πρόγραμμα της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, κλπ)  που ξεκίνησε τον Ιούνιο και κατάφεραν έως το τέλος του έτους να συγκεντρωθούν 45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, κλπ), τα οποία θα κατέληγαν, αν δεν ακολουθούσαν το δρόμο της επανάχρησης και ανακύκλωσης, σε χώρους υγειονομικής ταφής αυξάνοντας την ποσότητα των αποβλήτων που καταλήγουν σε ταφή και κατά επέκταση το κόστος της διάθεσης.

Η εφαρμογή του προγράμματος αποδεικνύει στην πράξη την αξία της επανάχρησης και δίνει νόημα στο σύνθημα «ότι δεν είναι χρήσιμο για σένα είναι χρήσιμο για κάποιον συνάνθρωπο σου».

Ας συνεχίσουμε την προσπάθεια και ας μη ξεχνάμε πως «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο….»

 

Ο Αντιδήμαρχος

Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολ. Προστασίας

 

Παπαδόπουλος Βασίλειος

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.