Μάκης Παπαδόπουλος: Με τα ψέματα δουλειά δεν γίνεται…

Αυτός είναι ο «δράκος» του Αμαρουσίου
14/06/2016
Πες «αντίο» στα ψωμάκια με 5 κινήσεις
15/06/2016
Όλα

Αν δεν είναι ικανός ένας Δήμος 70.000 κατοίκων, με την ιστορία και τις εμπειρίες προσφυγιάς της Καβάλας, να φιλοξενήσει προσωρινά 260 κατατρεγμένους από τον πόλεμο πρόσφυγες, για τι πράγμα είναι ικανός; Και πραγματικά αναρωτιέται κανείς, αν η διοίκηση του Δήμου, σε συνεργασία με το κράτος και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, δεν μπορεί να συμβάλλει σε μία βιώσιμη λύση για την φιλοξενία των προσφύγων, πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνδημότες μας από την οικονομική κρίση;

Αυτό που συμβαίνει με το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων από τον καταυλισμό του Εσκί Καπού ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Η διοίκηση του Δήμου αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει αξιόπιστη πρόταση, μόνο και μόνο για ΛΟΓΟΥΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ», όπως δυστυχώς αυτή τους καταλαβαίνει. Και θέλει αυτό το «πολιτικό κόστος» να το χρεωθούν όλοι οι άλλοι…

Η μοναδική αιτία που αυτή τη στιγμή συζητάμε για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου είναι η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής και η απουσία πρότασης εκ μέρους της.

Η καλύτερη λύση που εδώ και καιρό θα μπορούσε να προωθηθεί (την οποία εμείς έχουμε προτείνει επανειλημμένα) είναι αυτοί οι 260 πρόσφυγες να ενταχθούν στο πρόγραμμα προσωρινής διαμονής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και να μεταφερθούν σε κανονικά σπίτια είτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είτε στην Καβάλα και σε γειτονικούς Δήμους, εφόσον βεβαίως θα υπήρχε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την κυβέρνηση.

Η Δήμαρχος, αντί να οργανώνει συνεδριάσεις και συσκέψεις που δεν οδηγούν σε κανένα αποτέλεσμα και απλά «θολώνουν τα νερά», αντί να βγάζει ανακοινώσεις εναντίον της αντιπολίτευσης και να σπαταλά πολύτιμο χρόνο, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, τους φορείς, τους τοπικούς βουλευτές και την Ύπατη Αρμοστεία. Αν θέλει, μπορεί να το κάνει και τώρα, υπάρχει περιθώριο για γενναίες αποφάσεις και λύσεις.

Αυτή είναι η δική μας πρόταση. Την έχουμε καταθέσει έγκαιρα και πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει και σήμερα αποδεκτή, παρόλο που υπάρχει κυβερνητική απόφαση για τη χρήση του στρατοπέδου Ασημακόπουλου. Εμείς όμως είμαστε αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή οφείλει να διοικήσει…

 

Επίσης, έχουμε να κάνουμε ορισμένες ουσιώδεις παρατηρήσεις:

  • Πριν από λίγες ημέρες, ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη Σάμο και συναποφάσισε με όλους τους άλλους Δήμους της χώρας ότι το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνυπευθυνότητα Κράτους και Αυτοδιοίκησης και με εγκατάσταση των προσφύγων εντός ή πλησίον των τοπικών κοινοτήτων και όχι απομακρυσμένα από αυτές. Τι έγιναν αυτές οι αποφάσεις; Χάθηκαν στα κύματα του Αιγαίου; Άλλα δεχόμαστε στη Σάμο και άλλα κάνουμε στην Καβάλα;
  • Μας εκπλήσσει η ξαφνική «ευαισθησία» της Δημάρχου για την πιθανή «γκετοποίηση» των προσφύγων. Γνωρίζει τι σημαίνει γκέτο και γκετοποίηση; Θα ήταν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση, ειδικά αν η Δημοτική Αρχή παραδεχόταν ότι η δημιουργία καταυλισμού στο Εσκί Καπού που η ίδια πρότεινε ήταν και αυτή μία μορφή «γκετοποίησης».
  • Δυστυχώς Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΕΘΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ σαν τακτική άσκησης των καθηκόντων της. Το γνωρίσαμε και το συνειδητοποιήσαμε πρώτη φορά στην υπόθεση του μνημείου των Εβραίων Καβαλιωτών και έκτοτε το αντιμετωπίζουμε τακτικά, όπως και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η Δήμαρχος καταγγέλθηκε ομόθυμα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο «οργάνωσε» τη σύσκεψη της Δευτέρας 6 Ιουνίου.

 

Η Καβάλα δεν έχει την πολυτέλεια να αφήνει άλυτο το προσφυγικό να σέρνεται σαν πρόβλημα και να διχάζει την τοπική κοινωνία, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο εκρηκτικά προβλήματα, με πρώτο τη διάσωση της Βιομηχανίας Λιπασμάτων.

 

 

Για τη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.