Όμιλος «Η Καβάλα Μπροστά»: Δημοτική Πινακοθήκη στο κτίριο των Παλαιών Δικαστηρίων για να χαίρονται το εμβληματικό αυτό κτίριο όλοι οι Καβαλιώτες

ΥΓΕΙΑ: Πρωτοποριακή μέθοδος για την αποκατάσταση της κοιλιοκήλης
20/03/2019
Πάρε & εσύ μέρος στο παιχνίδι… Γίνε διαιτητής!
21/03/2019
Όλα

Όμιλος «Η Καβάλα Μπροστά»: Δημοτική Πινακοθήκη στο κτίριο των Παλαιών Δικαστηρίων για να χαίρονται το εμβληματικό αυτό κτίριο όλοι οι Καβαλιώτες

 

Ο όμιλος κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά» καλεί τη Δήμαρχο Καβάλας και όλους τους υποψηφίους Δημάρχους να αναλάβουν πρωτοβουλία για την παραχώρηση του κτιρίου των Παλαιών Δικαστηρίων στον Δήμο Καβάλας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως Δημοτική Πινακοθήκη. Τα αιτήματα όλων των άλλων φορέων της πόλης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη χρήση του κτιρίου είναι βεβαίως σεβαστά, ωστόσο η χρήση του ιστορικού αυτού κτιρίου είναι προτιμότερο να μην περιοριστεί μόνο προς όφελος συγκεκριμένων φορέων, αλλά να αποδοθεί στον λαό της Καβάλας, και μάλιστα για έναν σκοπό που θα συμβάλει τα μέγιστα στην πολιτιστική αναγέννηση και την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο όμιλος «Η Καβάλα Μπροστά» είναι διατεθειμένος να συνδράμει τον Δήμο Καβάλας με τεχνογνωσία, εθελοντική εργασία, νομική αρωγή και κάθε άλλο τρόπο, προκειμένου η Δημοτική Πινακοθήκη να λειτουργήσει άμεσα, αφού το κτίριο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και μπορεί να λειτουργήσει αρχικά με λίγες επεμβάσεις και να ανακαινισθεί πλήρως στο μέλλον. Σε ένα επόμενο στάδιο θα πρέπει βέβαια να προβλεφθεί η σύσταση ενός μόνιμου φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του χώρου.

Ο όμιλος «Η Καβάλα Μπροστά» στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την πρόταση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας να λειτουργήσουν στη Δημοτική Πινακοθήκη (α) μόνιμη έκθεση έργων τέχνης με την παραχώρηση της ιδιωτικής συλλογής του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και μέρους της συλλογής έργων τέχνης του Δήμου Καβάλας, αλλά και όλων των άλλων έργων που θα παραχωρηθούν από καλλιτέχνες ή άλλους συμπολίτες μας ως δωρεά στη Δημοτική Πινακοθήκη, (β) περιοδικές εικαστικές εκθέσεις για την προβολή και διάδοση της σύγχρονης τέχνης, (γ) ελεύθερα εργαστήρια διδασκαλίας ζωγραφικής, γλυπτικής και άλλων τεχνών, (δ) βιβλιοθήκη και (ε) αίθουσα εκδηλώσεων για τη διοργάνωση διαλέξεων και γενικά εκδηλώσεων που αφορούν στις τέχνες.

Σύμφωνα και με την πρόταση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, το κτίριο προσφέρεται απόλυτα για τη λειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, καθώς αποτελεί ένα αυτοτελές ιστορικό κτίριο, διαθέτει αποθήκες για τα έργα τέχνης, διακριτούς χώρους για τη στέγαση της μόνιμης συλλογής και των περιοδικών εκθέσεων, αλλά και εξωτερικό χώρο για εκδηλώσεις.

Η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αποφέρει έσοδα στον Δήμο Καβάλας, κυρίως από την ενοικίαση του χώρου για εκδηλώσεις ιδιωτών, και θα αναδείξει τη σπουδαία Καβαλιώτικη καλλιτεχνική δημιουργία. Τώρα είναι η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού, τον οποίον θα απολαμβάνουν όλες οι μελλοντικές γενιές των Καβαλιωτών, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας, και – με την κοινή προσπάθεια των καλλιτεχνών της πόλης, του Δήμου Καβάλας, όλων των υποψηφίων Δημάρχων και των παρατάξεών τους και όλων των Καβαλιωτών – να χαρίσουμε στις επόμενες γενιές ένα κτίριο-κόσμημα, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

 

Γιάννης Εριφυλλίδης

Επικεφαλής του ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά»     

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.