ΟΗΕ: Το χαλιφάτο χρησιμοποιεί παιδιά με νοητική στέρηση ως καμικάζι αυτοκτονίας

Ο Κώστας ''Lava'' στο citylife24.gr (+Βιογραφικό)
21/08/2016
Βάσεις 2016: Δείτε που έχετε περάσει
22/08/2016
Όλα

Παιδιά με νοητική υστέρηση χρησιμοποιούν ως καμικάζι αυτοκτονίας στις επιθέσεις τους οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που επικαλείται σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», μετά την αιματηρή επίθεση στη γαμήλια τελετή στο Γκαζιάντεπ, όπου σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές δράστης ήταν ένα παιδί 12-14 ετών.

«Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν» επισημαίνεται σε έγγραφο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Παιδιών του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα, «ο ανήλικος δράστης είχε ανακατευτεί με τους καλεσμένους στον γάμο και πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε, προκαλώντας τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών ακόμη».

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τον ανήλικο βομβιστή συνόδευαν δύο νεαροί που διέφυγαν μετά την έκρηξη. Οι δύο ύποπτοι φώναζαν μάλιστα ότι πρόκειται να γίνει «και δεύτερη έκρηξη». Η αστυνομία αναζητεί τους δράστες.

«Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν» επισημαίνεται σε έγγραφο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Παιδιών του ΟΗΕ.Η εκπρόσωπος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών Ρενάτε Βίντερ τόνισε ότι «το Χαλιφάτο προχωρεί σε απαγωγές παιδιών τα οποία εκμεταλλεύεται ως σκλάβους του σεξ ή ως βομβιστές αυτοκτονίας».

«Τον περασμένο Μάρτιο το Χαλιφάτο είχε χρησιμοποιήσει ένα νεαρό αγόρι ως βομβιστή αυτοκτονίας σε επίθεση σε γήπεδο στη Βαγδάτη όπου σκοτώθηκαν 65 άνθρωποι» πρόσθεσε η Βίντερ.

Στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν αγοράζουν παιδιά ηλικίας 6-8 ετών και τα διδάσκουν πώς θα γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

http://www.zougla.gr/kosmos/article/oie-to-xalifato-xrisimopi-pedia-me-noitiki-sterisi-os-kamikazi-aftoktonias

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.