Οι παραστάσεις που δεν ρίχνουν αυλαία

Σάτυρος σπέρνει τον τρόμο στην Αλεξανδρούπολη
18/04/2017
Τι είναι η αγάπη; Ο Μενέλαος Λουντέμης έχει την απάντηση
20/04/2017
Όλα

Ποια θεατρικά έργα θα συνεχιστούν στις αθηναϊκές σκηνές μετά το Πάσχα.

Με την Κυριακή των Βαΐων να σηματοδοτεί, ως είθισται, το τέλος της θεατρικής σεζόν και την έναρξη του σχεδιασμού για την επόμενη χρονιά, η πλειοψηφία των παραστάσεων ρίχνει αυλαία. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα θεατρικά έργα των αθηναϊκών θεάτρων που θα συνεχίσουν να παίζονται στη σκηνή και μετά το Πάσχα, λόγω καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας.
Ακολουθούν οι παραστάσεις που συνεχίζουν και αξίζουν την προσοχή σας:
«Πέτρες στις τσέπες τους»
Γιώργος Χρυσοστόμου και Μάκης Παπαδημητρίου συμπρωταγωνιστούν, αλλά και συνσκηνοθετούν το έργο της Μαρί Τζόουνς για δυο κομπάρσους, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε μία χολιγουντιανή υπερπαραγωγή. (έως 29 Μαΐου, Θέατρο Νέου Κόσμου)

«Diktat»
Ο Μάνος Καρατζογιάννης και ο Μάξιμος Μουμούρης στο έργο του Ενζό Κορμάν, που πρωτοπαρουσίασαν τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque», στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. (έως 24 Απριλίου, Bios)
«Τρωάς»
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη,

«Τρωάς» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου. Αποτελεί ένα τρίδυμο, τρεις μονολόγους σε τρία μέρη. (έως 25 Απριλίου, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)

«Πλατεία Ηρώων»
Το κύκνειο άσμα του Τόμας Μπέρνχαρντ ανεβαίνει σε πανελληνία πρώτη, δια χειρός Δημήτρη Καραντζά. (έως 7 Μαΐου, Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής)

«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα»
Η Ιόλη Ανδρεάδη σκηνοθετεί την Μελίνα Θεοχαρίδου στο πολυβραβευμένο έργο των Duncan Macmillan και Johnny Donahoe, που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη και μιλάει για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε. (έως 7 Μαΐου, Θέατρο Νέου Κόσμου)
«Αφέντης και Δούλος»
Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί το ομώνυμο διήγημα του Λέοντος Τολστόι με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη και τον ίδιο στο ρόλο του Δούλου. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Λόλεκ. (έως 7 Μαϊου, Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου)

«Καθώς ψυχορραγώ»
Η Σοφία Φιλιππίδου ανεβάζει Ουίλιαμ Φώκνερ και ερμηνεύει την Άντυ Μπάντρεν, το κιβούρι της οποίας μεταφέρουν ο άνδρας της και τα πέντε παιδιά της στη γενέθλια γη της, προκειμένου να ταφεί. (έως 9 Μαΐου, Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής)

«Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία»
Η Μαριάννα Κάλμπαρη παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική εκδοχή του έργου του Ροζέ Βιτράκ με τον Σταμάτη Κραουνάκη να πρωταγωνιστεί στο ρόλο του μικρού Βικτώρ. (έως 14 Μαΐου, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου)

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω»
Ο Παντελής Δεντάκης ανεβάζει ένα τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, που αποτελεί την τελευταία εκδοχή της σπουδαίας κωμωδίας «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (1974), όπου ο ίδιος ο συγγραφέας επανέφερε το 2010 προσθέτοντας τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία του 21ου αιώνα. (έως 14 Μαΐου, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου)

«Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17»
Η νεαρή Ηλιάνα Μαυρομάτη στην ίσως καλύτερη ερμηνεία της πάνω στη σκηνή στο μονόλογο της Θαλλασιάς Αντωνοπούλου, υποδυόμενη την αγωνίστρια, Αθηνά Χατζηεσμέρ, που θυσιάστηκε στα 17 της, για μια ελεύθερη από τους φασίστες κατακτητές Ελλάδα. (έως 21 Μαΐου, Θέατρο Επί Κολωνώ)

«Άγριος Σπόρος»
Με τον Στάθη Σταμουλακάτο να πρωταγωνιστεί, η ομάδα Νάμα παρουσιάζει με πικρό χιούμορ το κοινωνικό δράμα του Γιάννη Τσίρου που τοποθετείται στο εν εξελίξει παρόν, διαπραγματευόμενο παρόλα αυτά θέματα διαχρονικά όπως ο αγώνας των ανθρώπων για επιβίωση, οι δυσκολίες προσαρμογής στη μεταβαλλόμενη κοινωνική πραγματικότητα αλλά και οι συγκρούσεις στο πεδίο των σχέσεών τους (έως 21 Μαΐου, Θέατρο Επί Κολωνώ)

«Ταπ – άουτ»
Το νέο έργο του Ανδρέα Φλουράκη αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού kickboxer που σε λίγες ώρες πρόκειται να δώσει το σημαντικότερο αγώνα της ζωής του στο ρινγκ. (έως 26 Μαΐου, Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή)

«Έγκλημα και Τιμωρία»
Η διασκευή του παγκόσμια αναγνωρισμένου λογοτεχνικού έργου του Φίοντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι από τον Λεβάν Τσουλάτζε, με τον Τάσο Ιορδανίδη στο ρόλο του Ρασκόλνικοφ. (έως 28 Μαΐου, Θέατρο Άνεσις)

ELINA GIOUNANLI

«Θερισμός»
Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί την κωμωδία (;) του Δημήτρη Δημητριάδη, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή. (έως 28 Μαΐου, Εθνικό Θέατρο)

«Το Στρίψιμο της Βίδας»
Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ του Χένρι Τζέιμς για δύο πρόσωπα ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση, την αγωνία, την υπαινικτικότητα και τον ίδιο τον φόβο του θανάτου. (έως 30 Μαΐου, Θέατρο Άνεσις)

«Το Ζευγάρι της Χρονιάς»
Πυγμαλίων Δαδακαρίδη και Ιωάννα Πηλιχού μας μεταφέρουν στο 2020 στο έργο του Γιάννη Ξανθόπουλου, όπου η εκλεγμένη ακροδεξιά κυβέρνηση της χώρας, μέσω του νεοσυσταθέντος υπουργείου «Οικογενειακής αναπτύξεως», διοργανώνει έναν πανελλήνιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν παντρεμένα ζευγάρια. (έως 30 Μαΐου, Θέατρο Νέου Κόσμου)

«Αμερικάνικος Βούβαλος»
Το αριστούργημα του Ντέιβιντ Μάμετ δια χειρός Πέτρου Φιλιππίδη, με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Μπέζο και Ορφέα Αυγουστίδη επί σκηνής. (Θέατρο Μουσούρη)

«Ολεάννα»
Έργο εμβληματικό του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη με τους Κατερίνα Παπουτσάκη και Δημήτρη Πετρόπουλο να πρωταγωνιστούν στους ρόλους της φοιτήτριας και του καθηγητή. (Olvio)

«Ήταν όλοι τους παιδιά μου»
Ο Γιάννης Μόσχος σκηνοθετεί το έργο-ορόσημο της μεταπολεμικής αμερικανικής δημιουργίας δια χειρός Άρθουρ Μίλερ, με πρωταγωνιστή ένα κατασκευαστή πολεμικού υλικού που προκαλεί, άθελά του, το θάνατο 21 πιλότων. Ερμηνεύει ο Δημήτρης Καταλειφός. (Θέατρο Εμπορικόν)

«Οι Τρειςευτυχισμένοι»
Ο Γιάννης Χουβαρδάς επιστρέφει στη σκηνή του Δημήτρη Τάρλοου, τρία χρόνια μετά τις «Παραλλαγές θανάτου» του Γιον Φόσε, και παρουσιάζει την αστική κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς, ο οποίος αρνείται πεισματικά να δει οτιδήποτε άλλο εκτός από την φαρσική πλευρά της ανθρώπινης φύσης. (έως 11 Ιουνίου, Θέατρο Πορεία)

«Η Μεγάλη Χίμαιρα»
Τρίτη χρονιά επιτυχίας για τη sold out παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου πάνω στο ομώνυμο επικό ερωτικό μελόδραμα του Μ. Καραγάτση, με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη και πάλι στο ρόλο της Μαρίνας Μπαρέ. Ρόλος που της χάρισε προσφάτως το «Βραβείο Μελίνα Μερκούρη».  (έως 11 Ιουνίου, Θέατρο Πορεία)

«Τρεις αδελφές»
Στην πρώτη του σκηνοθετική ενασχόληση με τον Άντον Τσέχωφ, ο Δημήτρης Τάρλοου μας παραδίδει μία καλοστημένη παράσταση, με εξαίσιες ερμηνείες χάρη στις τρεις πρωταγωνίστριες του: Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Αλεξάνδρα Αϊδίνη. (έως 11 Ιουνίου, Θέατρο Πορεία)

 
http://www.clickatlife.gr/theatro/story/98782/oi-parastaseis-pou-den-rixnoun-aulaia
 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.