Ελλάδα: θεολόγος «παρέδιδε» μαθήματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο γραφίστας που κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Συγκατοικεί με την Σκάρλετ Γιόχανσον! [VIDEO]
06/04/2016
Ο Γιώργος Μαυρίδης του World Party αποκαλύπτει γιατί δεν τελείωσε το σχολείο [εικόνες]
07/04/2016
Όλα

Του Παναγιώτη  Τσιμπούκη  07/04/201604:3307/04/201610:27

Ήταν καθηγητής Λυκείου στη Λακωνία

Απολύθηκε αλλά τώρα ζητάει να επανέλθει γιατί «έχει πάρει δάνειο, πάσχει από την καρδιά του και η μητέρα του είναι άρρωστη»!

«Δεν είχε τον Θεό του» ο αμετανόητος θεολόγος καθηγητής Λυκείου της Λακωνίας. Ψιθύριζε στο αυτί των μαθητριών του άσεμνες φράσεις, άγγιζε τα γεννητικά τους όργανα, τους έστελνε πρόστυχα εικονομηνύματα, τις χάιδευε και τους μιλούσε με σεξουαλικά υπονοούμενα.
Παρότι ο 54χρονος θεολόγος είχε τεθεί σε εξάμηνη διαθεσιμότητα με στέρηση των αποδοχών του για την ανάρμοστη εκπαιδευτική του συμπεριφορά κατά τη διετία 2004-2006, επανήλθε δριμύτερος, με αποτέλεσμα να απολυθεί οριστικά από την εκπαιδευτική κοινότητα. Αν και παραδέχεται ορισμένες από τις πράξεις που του αποδίδονται, δηλώνει ότι αισχύνεται και έχει μετανιώσει, ενώ άλλες τις αποδίδει σε αστεϊσμό και «πλάκα» που έκανε.

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι τις πράξεις του τις χαρακτηρίζει μια «παιδικότητα», μια πρόθεση αστεϊσμού, αλλά και μια πρόθεση «πλάκας, έστω άστοχης, αλλά πλάκας», που δεν έβλαψε κανέναν, ούτε αποσκοπούσε στο να βλάψει κάποια μαθήτρια ή μαθητή. Σταθμίζοντας τα πράγματα ζήτησε τη μετάταξή του σε διοικητική θέση, πιθανόν για να μην έρχεται σε επαφή με τις μαθήτριες. Παράλληλα απευθύνθηκε στους συμβούλους της Επικρατείας να επιδείξουν επιείκεια, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας (καρδιοπαθής μετά από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και τοποθέτηση stent), συντηρεί την 82χρονη καρκινοπαθή μητέρα του και έχει λάβει στεγαστικό δάνειο, το οποίο λόγω της απόλυσής του δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί, με αποτέλεσμα να χάσει το σπίτι που διαμένει, το οποίο είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει.

Τι ζητάει  

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας λοιπόν ζητά να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή του καθώς, πλέον του ότι είναι εξοντωτική και επαχθής, παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, αφού είναι υπέρμετρη γι’ αυτά που του αποδίδονται. Αναλυτικότερα, ο θεολόγος κατά τη διάρκεια του β’ τετραμήνου του σχολικού έτους 2014-2015, μπαίνοντας στην αίθουσα της Γ’ τάξης Λυκείου πλησίασε ενήλικη μαθήτρια και της είπε ψιθυριστά: «Εχεις γίνει ωραίο μ…άκι». Η μαθήτρια, φοβούμενη μην πάρει έκταση το θέμα, δεν είπε τίποτα στους γονείς της, ενώ ανέφερε στη διευθύντρια του Λυκείου ότι της είπε μια απρεπή λέξη, χωρίς όμως να αναφέρει τίποτα παραπάνω, σε μια προσπάθειά της να μην υπάρξει συνέχεια. Μία ημέρα μετά ο καθηγητής, φοβούμενος μην ξεσπάσει σκάνδαλο εξαιτίας της απρεπούς φράσης που ψιθύρισε, «απολογήθηκε» στη μαθήτρια λέγοντας ότι το είπε «για πλάκα» και ότι δεν περίμενε να το πάρει στα σοβαρά.

Την ίδια σχολική χρονιά, ένα βράδυ έστειλε σε μαθήτρια της Β’ τάξης του Λυκείου μήνυμα στο Facebook που έγραφε: «Εχεις κάτι πολύ πονηρό στο βλέμμα σου σε όλες τις φωτογραφίες». Τις φωτογραφίες για τις οποίες έκανε λόγο ο εκπαιδευτικός τις είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο οι συμμαθητές της μετά τη σχολική εκδρομή που είχαν πάει δύο μέρες πριν. Η μαθήτρια τρομοκρατήθηκε και αναστατώθηκε από το μήνυμα που έλαβε και το είπε αμέσως στη μητέρα της, ζητώντας της να της πει τι να κάνει.

Τότε εκείνη κατέθεσε έγγραφη αναφορά χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «απαράδεκτο» και απαίτησε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο αλλά και για να προστατευτούν και οι υπόλοιπες μαθήτριες, οι οποίες ίσως να μην έχουν τη δύναμη και το σθένος να μιλήσουν στους γονείς τους για παρόμοιες περιπτώσεις. Ακόμη, λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα του 2015, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών, ο καθηγητής έλυσε και στη συνέχεια έδεσε μεταξύ τους τα κορδόνια των παπουτσιών της εν λόγω μαθήτριας, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από την ίδια, καθώς εκείνη τη στιγμή επικρατούσε χαλαρότητα στην τάξη.

Συγκεκριμένα η ίδια ανέφερε ότι καθόταν πάνω στο θρανίο και γελούσε με τα άλλα παιδιά και χωρίς να το πάρει είδηση ο καθηγητής πήγε και της έλυσε τα κoρδόνια και τα έδεσε μεταξύ τους. Παρόμοια δείγματα ανάρμοστης και αντιεκπαιδευτικής συμπεριφοράς ο καθηγητής Θεολογίας είχε επιδείξει και στο παρελθόν.

Το 2005, με απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, του επιβλήθηκε προσωρινή παύση 3 μηνών, με πλήρη στέρηση αποδοχών. Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας υπέβαλε ένσταση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης και τελικά το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε προσωρινή παύση 6 μηνών, με πλήρη στέρηση αποδοχών. Κρίθηκε ένοχος για παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας. Η ανωτέρω πειθαρχική ποινή του επιβλήθηκε το 2006, καθώς όταν υπηρετούσε σε Γυμνάσιο της Λακωνίας υπέπεσε στα εξής πειθαρχικά παραπτώματα:

1) Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας διότι από την έναρξη του σχολικού έτους όταν έμπαινε στην αίθουσα άγγιζε συνέχεια τα γεννητικά όργανα των μαθητριών, αγκάλιαζε και χειρονομούσε άσεμνα 10 τουλάχιστον μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου.

2) Κατάχρηση δικαιώματος, καθώς το 2004 στην πρόβα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πρότεινε σε δύο μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου να τις κεράσει και όταν αυτές αρνήθηκαν εκείνος τους είπε ότι θα τους κατεβάσει 4 μονάδες τη βαθμολογία.

3) Παράβαση καθήκοντος, καθώς το 2004 σε πρόβα της γιορτής των Χριστουγέννων έδειξε πρόστυχα εικονομηνύματα σε μαθήτριες, συν του ότι τις χάιδευε και τους μιλούσε με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Η συμπεριφορά του είχε αναστατώσει τα σχολεία στα οποία δίδασκε, με τους γονείς των μαθητριών να είναι αγανακτισμένοι, το κύρος των εκπαιδευτικών καταρρακωμένο και τους διευθυντές να είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

http://www.protothema.gr/greece/article/568219/o-theologos-paredide-mathimata-sexoualikis-parenohlisis/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.