Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» επέστρεψε από τη χορευτική αποστολή στη Λήμνο (Φωτος)

«Ενημέρωση για υποχρέωση καθαρισμού ιδιόκτητων οικοπέδων»
15/07/2018
ΠΟΙΑ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΣΤΑΡ ΝΤΥΘΗΚΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΑ ΜΑΤΟΓΙΑΝΝΙΑ
21/07/2018
Όλα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ «Ο ΕΒΡΟΣ»

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» επέστρεψε από τη χορευτική αποστολή στη Λήμνο. Με συμμετοχή 20 χορευτών και 15 συνοδών εκπροσώπησε επάξια την παράδοση της Θράκης στη μουσικοχορευτική παράσταση του ΓΑΣ Μύρινας «Καλώς ανταμωθήκαμε» το Σάββατο 14 Ιουλίου. Συμμετείχε πέρα από τους 2 Συλλόγους και ο Λαογραφικός Σύλλογος Αρίων Μυτιλήνης. Οι χορευτές του Συλλόγου μας παρουσίασαν το γάμο στη Θράκη και πραγματικά εντυπωσίασαν με τους χορούς, το τραγούδι, τα ήθη και έθιμα το πολυπληθές κοινό που ξεπερνούσε τους 900 θεατές. Η παράσταση διήρκησε 3 ώρες και ήταν ένα υπέροχο «ταξίδι» στην παράδοση της Ελλάδας. Επιπρόσθετα δόθηκε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου αναφερθήκαμε στη Δράμα, στη παράδοση και στις πολυποίκιλες εκδηλώσεις του τόπου μας.

 

Πέρα από την χορευτική εμφάνιση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τις ομορφιές του νησιού και να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και γνώσεις γύρω από τον πολιτισμό της Δράμας, της Θράκης, της Λήμνου, της Μυτιλήνης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τον υπεύθυνο του χορευτικού τμήματος, κ. Γιώργο Τσακμάκη, τους χορευτές, τους συνοδούς, το ταξιδιωτικό πρακτορείο και τον ΓΑΣ Μύρινας γι’ αυτή την ξεχωριστή εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην ιστορία του σωματείου μας και ευελπιστεί να ανταμώσουμε όλοι μαζί σύντομα στη φιλόξενη Δράμα που το 2017 υποδέχτηκε μέσω του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα με συμμετοχή 2.500 χορευτών.

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.