Ο πιο σπάνιος αστακός στον κόσμο είναι μπλε χρώματος -Τρελάθηκε ο ψαράς που τον έπιασε [εικόνες]

ΤΩΡΑ έχεις έναν ακόμα λόγο να κάνεις κοιλιακούς
12/08/2016
Πώς είναι σήμερα το κοριτσάκι που έσβησε το 2004 τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας; (video)
13/08/2016
Όλα

Τον πιο σπάνιο αστακό του κόσμου έπιασε ένας ψαράς από την Μασαχουσέτη, ο οποίος μοιράστηκε φωτογραφίες με το μπλε αστρακοειδές.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τους ψαρέψεις, καθώς μέχρι τώρα έχει αλιευθεί ένας στα δυο εκατομμύρια.

Το μπλε χρώμα του αστακού προέρχεται από μία γενετική ανωμαλία που αναγκάζει τον οργανισμό του να παράγει υπερβολική ποσότητα μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης, κρυστασιανίν, σύμφωνα με το Ενυδρείο SEA.

Ο ψαράς, εδώ και 30 χρόνια, Γουάιν Νίκερσον ανέφερε πως μόλις είδε τον μπλε αστακό, τον τοποθέτησε αμέσως σε μία γυάλα με θαλασσινό νερό για να σωθεί.

Για τους ψαράδες το να πιάσουν ένα σπάνιο πλάσμα, όπως ο μπλε αστακός είναι σημάδι καλής τύχης και γι΄αυτό είναι σύνηθες να μην το τρώνε.

Σύμφωνα με τον Νίκερσον, μπορεί ο μπλε να είναι σπάνιος, αλλά ακόμη πιο σπάνιοι είναι οι κίτρινοι και οι λευκοί αστακοί, οι οποίοι έχουν πιθανότητες μία στα 100 εκατομμύρια να πιαστούν.

Ο ίδιος εξέφρασε την θέληση του να δωρήσει το μπλε αστακό στο ενυδρείο της Βοστόνης, το οποίο φιλοξενεί ακόμη έναν μπλε και ένα ροδακινί αστακό.

Πηγή: Ο πιο σπάνιος αστακός στον κόσμο είναι μπλε χρώματος -Τρελάθηκε ο ψαράς που τον έπιασε [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/282812/o-pio-spanios-astakos-ston-kosmo-einai-mple-hromatos-trelathike-o-psaras-poy-ton-epiase#ixzz4H8Zjh8Dl

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.