«Ντου» Ψινάκη στις Κατασκηνώσεις που φιλοξενούν ΑΜΕΑ στον Αγ. Ανδρέα – Τι διαπίστωσε…

Η κόρη του Ομπάμα έγινε σερβιτόρα -Παίρνει παραγγελίες και την προσέχουν 6 πράκτορες
05/08/2016
Πόσο θα γεράσετε αν πίνετε πολύ αλκοόλ! (online app)
06/08/2016
Όλα

Με επιστολή που απέστειλε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλία Ψινάκης, καταγγέλλει ατασθαλίες τις οποίες διαπίστωσε μετά από πληροφορίες τις οποίες είχε και αφού έκανε «ντου» όπως χαρακτηριστικά  αναφέρει, στην Ε΄Παιδική Εξοχή του Αγίου Ανδρέα όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ψινάκη αναφέρει
Kυρία Υπουργέ,
Μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία ανέφερα λεπτομερώς τα τεκταινόμενα στην Ε΄Παιδική Εξοχή του Αγίου Ανδρέα όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες, σας στέλνω αυτή την επιστολή ώστε να είστε πλήρως ενήμερη των τελευταίων εξελίξεων – διαπιστώσεων μου, που αφορούν τη συγκεκριμένη κατασκήνωση.
Κυρία Υπουργέ,
γνωρίζω την ευαισθησία σας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και μάλιστα όταν πρόκειται για παιδιά.
Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της άμεσης αντίδρασης σας κατά την προχθεσινή επίσκεψή μου στο γραφείο σας, όταν η ίδια ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του κρατικού μηχανισμού υπογράψατε την απόφαση για την εκταμίευση της πίστωσης που αφορούσε την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης η οποία καθυστερούσε εδώ και αρκετούς μήνες.
Aνέλαβα ο ίδιος Πρόεδρος του Δ.Σ. της κατασκήνωσης διότι διακατέχομαι από την ίδια ευαισθησία τόσο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες όσο και για τους γονείς τους που τις 10 ημέρες που βρίσκονται αυτά στην παιδική εξοχή έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν από το δύσκολο έργο της σκληρής καθημερινότητας μαζί τους.
Ύστερα όμως από πληροφορίες που έφτασαν στ’ αυτιά μου για ατασθαλίες στην κατασκήνωση έκανα «ντου» στις εγκαταστάσεις προχθές το βράδυ. Αυτό γιατί σέβομαι τη δική σας υπογραφή, τη δική μου θεσμική ιδιότητα ως Δημάρχου Μαραθώνα, τα χρήματα του ελληνικού λαού αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια των 280 παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Εξοργίστηκα όταν διαπίστωσα ότι ποσότητες τροφίμων και καθαριστικού υλικού που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τον κ.Γεράσιμο Σκλαβενίτη για το ξεκίνημα της κατασκηνωτικής περιόδου, αφού δεν έχουν έρθει ακόμη τα κρατικά κονδύλια, έλειπαν με δόλιο τρόπο, δηλαδή στην καθομιλουμένη «είχαν κάνει φτερά». Αντέδρασα αμέσως και κάλεσα τα αρμόδια αστυνομικά όργανα τα οποία μέσω καταθέσεων υπαλλήλων στις κατασκηνώσεις,επιβεβαίωσαν τις διαπιστώσεις μου.
Μόλις το γεγονός έγινε γνωστό «υπάλληλοι» της κατασκήνωσης αρνήθηκαν να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους και αυτό προφανώς γιατί τα προϊόντα που έλειπαν συμπλήρωναν το εισόδημα κάποιων από αυτούς.
Κυρία Υπουργέ,
όπως προανέφερα, σεβόμενος την υπογραφή σας και τα χρήματα του ελληνικού λαού ενόψει της 2ης κατασκηνωτικής περιόδου που αρχίζει το επόμενο Σάββατο, ζητώ την αρωγή σας τόσο στην επίλυση του προβλήματος όσο και για τη συνέχιση ή μη της κατασκηνωτικής περιόδου. Συνέχιση με ομαλότητα και απόλυτο διαχειριστικό έλεγχο, ως έχουμε υποχρέωση απέναντι στα 520 παιδιά με ειδικές ανάγκες και στις ηρωικές οικογένειές τους.
Κυρία Υπουργέ,
κοινοποιώ την παρούσα επιστολή και στον Πρόεδρο της ΠΟΣΚΑμεΑ, κ. Ιωάννη Λυμβαίο ο οποίος δικαίως παραπονέθηκε με επιστολή του για την ελλιπή σίτιση των κατασκηνωτών και είναι αρωγός των προσπαθειών για ασφαλή και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων.
Αναμένω για τις δικές σας ενέργειες.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα
Ηλίας Ψηνάκης

«Ντου» Ψινάκη στις Κατασκηνώσεις που φιλοξενούν ΑΜΕΑ στον Αγ. Ανδρέα – Τι διαπίστωσε

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.