Ντοκουμέντο-σοκ στη Βόρεια Κορέα: Οι ανήλικοι σκλάβοι του Κιμ Γιουνγκ Ουν [εικόνες]

Ομαδική δηλητηρίαση μαθητών Λυκείου Αττικής στα Ιωάννινα
16/12/2016
Μυτιλήνη: Μετανάστες τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε καταστήματα
17/12/2016
Όλα

Οι εικόνες σοκάρουν: κάτω απ’ το καυτό λιοπύρι μικρά παιδιά κουβαλούν σακιά με πέτρες, άλλα επισκευάζουν τις ράγες με σφυριά.

Eνας στρατός ανήλικων σκλάβων που επισκευάζει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βόρειας Κορέας. Μαθητές που αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας δουλεύουν σαν δούλοι επί 10 ώρες, την ώρα που ο ηγέτης της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, απολαμβάνει μια ζωή πολυτέλειας στο παλάτι του εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Το ντοκουμέντο της απανθρωπιάς,  που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η Daily Mirror, κατέγραψαν μυστικοί πληροφοριοδότες στη διάρκεια του χρόνου…

Ο Μάικλ Γκλεντάινινγκ της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης ανθρώπου που επιβάλλει το καθεστώς στους πολίτες του: η παιδική σκλαβιά»
Η Πιονγιάνγκ θέλει να εμφανίζεται ως περιφερειακή δύναμη, αλλά παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εκμεταλλευόμενη τα πιο ανυπεράσπιστα μέλη της κοινωνίας: τα παιδιά.


Αξιωματούχοι λένε, βέβαια, ότι πρόκειται απλώς για μια «ομαδική εργασία για το καλό της χώρας». Αλλά τα ωραία λόγια δεν αλλάζουν την ουσία,
Ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι  το καθεστώς εκμεταλλεύεται κυρίως τα παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες -κι όσα δεν συμμορφώνονται πλήρως με τις εντολές τους υφίστανται άγριο ξυλοδαρμό.


«Εκατομμύρια παιδιά στη Βόρεια Κορέα υποχρεώνονται να κάνουν σκληρές δουλειές που τους κλέβουν την ευκαιρία για μια χαρούμενη παιδική ηλικία»  λέει ο Γκλεντάινινγκ προσθέτοντας ότι όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά μεγάλη ψυχολογική και σωματική βλάβη. Κι απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση….

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DAILY MIRROR

Πηγή: Ντοκουμέντο-σοκ στη Βόρεια Κορέα: Οι ανήλικοι σκλάβοι του Κιμ Γιουνγκ Ουν [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/307588/ntokoymento-sok-sti-voreia-korea-oi-anilikoi-sklavoi-toy-kim-gioyngk-oyn-eikones#ixzz4T0ZOg77Z

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.