Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Διώξε τον Φαμπρ από το Φεστιβάλ

«Γυράδικο» στο Μιλγουόκι ανοίγει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
01/04/2016
Γιατί να μη τρώμε κρέας στις νηστείες;
02/04/2016
Όλα

Μήνυμα στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, να αναιρέσει την απόφαση για κατάργηση των Ελλήνων δημιουργών στο Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, για σχεδόν 60 χρόνια, αγκαλιάζει και αναδεικνύει διεθνώς την ελληνική πολιτιστική δημιουργία» και πως μέσα από αυτόν το θεσμό ουσιαστικά αναπαράγεται, εξελίσσεται και μεταδίδεται στις επόμενες γενιές το αρχαίο ελληνικό θέατρο, ενώ κυρίως τροφοδοτείται η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτά, να προχωρήσει, ανάμεσα στα άλλα, και στην κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος, έστω και με όρους εξευτελιστικής ποσόστωσης.

«Έστω και τώρα, ζητώ από τον κ. Τσίπρα να αναιρέσει αυτήν την άστοχη και πρωτοφανή απόφαση. Το Ελληνικό Φεστιβάλ θα πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει διεθνώς τον ελληνικό πολιτισμό» καταλήγει, στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ.

http://www.parapolitika.gr/article/353291/mitsotakis-se-tsipra-dioxe-ton-fampr-apo-festival

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.