Μητέρες ετών… 10! –Σε επίπεδα ρεκόρ τα ποσοστά αιμομιξίας στη Γουατεμάλα

Οι Δρυάδες & οι Μικροί Ήρωες παρουσιάζουν το { Άγρυπνο κώμα}
12/11/2015
Δημήτρης Νανόπουλος: Τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν σου εξασφαλίζουν ότι έχεις παιδεία
13/11/2015
Όλα

Τα βρέφη που κρατούν τρυφερά στην αγκαλιά τους τα νεαρά κορίτσια στις φωτογραφίες, θα μπορούσαν να είναι τα μικρότερα αδέλφια τους. Στη Γουατεμάλα, ένα στα τέσσερα μωρά που έρχεται στον κόσμο είναι από έφηβες που μόλις έχουν συμπληρώσει το 13έτος της ηλικίας τους. Το 2011 καταγράφηκε αύξηση στα ποσοστά των κοριτσιών που έγιναν μητέρες στα 10!

 

Εξίσου σοκαριστικά, καταγράφονται τα ποσοστά αιμομιξίας. Το 90% των παιδιών που φέρνουν στον κόσμο έφηβα κορίτσια, προέρχονται από αιμομιξία. Θείοι και ξάδερφοι είναι οι πατέρες των νεογνών, ενώ σε ποσοστό 30% η πατρότητα ανήκει στον… πατέρα της έφηβης!

Το τραύμα που κουβαλούν στην ψυχή τους τα νεαρά κορίτσια, τα οποία λόγω της νιότης και της απειρίας τους δεν αναγνωρίζουν τί πραγματικά τους έχει συμβεί, αποτυπώνει στον φωτογραφικό της φακό η σουηδέζα φωτογράφος Λίντα Φορσέλ.

Στα δύο χρόνια που διήρκησε το πρότζεκτ, η Λίντα έγινε μάρτυρας των πιο συγκλονιστικών ιστοριών. Ενός κοριτσιού το οποίο έδεσε σε δέντρο ένας 53χρονος για να το βιάσει, μίας 12χρονης που πωλήθηκε στον μελλοντικό της σύζυγο, μίας 10χρονης που έμεινε έγκυος ενώ δεν γνώριζε καν ότι οι γυναίκες φέρνουν παιδιά στον κόσμο!

Το 2014 τουλάχιστον 5.100 βρέφη γεννήθηκαν από έφηβες μητέρες, έναντι 4.354 γεννήσεων το 2013.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να λάβει σκληρά μέτρα, ωστόσο λίγα γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Μόλις πριν λίγες ημέρες, η κυβέρνηση πέρασε νέο νόμο που ανεβάζει το επιτρεπόμενο όριο ηλικίας γάμου στα 18 από τα 14 έτη που ήταν προηγουμένως.

http://www.kontranews.gr/kosmos/item/140861-mitere-reko-rpo-sosta-gouate

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.