“Άρωμα γυναίκας” στη Scotland Yard

66χρονος βλέπει τα χρώματα για πρώτη φορά (vid)
12/04/2017
Survivor – Αποχώρησε οικειοθελώς απ’ το Survivor η Ειρήνη Παπαδοπούλου;
12/04/2017
Όλα

Πέρασαν 188 χρόνια για να μπορέσουν οι γυναίκες να κατακτήσουν ακόμη ένα ανδροκρατούμενο κάστρο, καθώς η Scotland Yard διοικείται πλέον από την Cressida Dick, μία μικροκαμωμένη γυναίκα που έχει εργαστεί στη βρετανική αστυνομία περνώντας από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας.

Το «στίγμα»
Η Dick συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο έμπειρων αξιωματικών, όμως το παρελθόν της δεν είναι χωρίς σκιές.

H Scotland Yard διοικείται πλέον από την Cressida Dick, μία μικροκαμωμένη γυναίκα που έχει εργαστεί στη βρετανική αστυνομία περνώντας από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίαςΩς αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής το 2005 ηγήθηκε της επιχείρησης κατά την οποία βρήκε τον θάνατο ο Βραζιλιάνος Ζαν Μενέζες, τον οποίο οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτο ως βομβιστή αυτοκτονίας, λίγο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο. Ωστόσο, η έρευνα δεν έδειξε ότι η 56χρονη Dick έκανε κάποιο σοβαρό λάθος κατά την εκτέλεση της αποστολής.

Η πάταξη της τρομοκρατίας θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της Dick από τη νέα της θέση, καθώς πρόσφατα ένας 52χρονος σκότωσε πέντε ανθρώπους κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο. «Θα εργαστούμε ακούραστα, για να εξασφαλίσουμε ότι η πόλη μας παραμένει ασφαλής» δήλωσε η Cressida Dick.

Η «καυτή πατάτα» της επίσκεψης Τραμπ

Η Scotland Yard πήρε το όνομά της από την ονομασία του κτηρίου που φιλοξένησε την πρώτη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και, όπως είπε μετά τον διορισμό της η νέα αρχηγός, στόχος της είναι να αποτελέσει την καλύτερη αστυνομία του κόσμου. Εκτός από την τρομοκρατία, την πάταξη του κοινού εγκλήματος και της διαδικτυακής απάτης η Dick δεν έχει ακόμα αναλάβει τον σχεδιασμό υποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για το ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ, ήδη περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει κατά της επίσημης επίσκεψης, που προγραμματίζεται να γίνει εντός του 2017, ενώ εκτιμάται ότι εκείνη την περίοδο θα πραγματοποιηθούν μεγάλες διαδηλώσεις.

Σεξισμός στις αποδοχές

Πάντως, την Dick εκτός όλων των άλλων με την ανάληψη των καθηκόντων της την περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη.

H ίδια πληροφορήθηκε ότι ο μισθός της θα είναι κατά περίπου 40.000 λίρες Αγγλίας μικρότερος του προκατόχου της και θα φτάνει τις 230.000 λίρες, περίπου 270.000 ευρώ, ετησίως.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.