Μην πετάτε τα ληγμένα αυγά – 5 χρήσεις που θα σας εκπλήξουν

Τεράστια ρουφήχτρα στη Σύρο [βίντεο]
22/09/2016
Η επίσημη δήλωση του Διονύση Τσακνή για το κόστος της εκπομπής του Γιάννη Μπέζου
22/09/2016
Όλα

Διακοπές τέλος! Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα σκεφτόμαστε όλες τις δουλειές που αφήσαμε πίσω μας. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το καθάρισμα του ψυγείου. Όσοι δεν το έκαναν πριν τις διακοπές τώρα είναι η ώρα για να πετάξουν όλα όσα άφησαν πίσω τους. Ή μήπως να το σκεφτείτε λίγο καλύτερα.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την τεχνολόγο τροφίμων Ντάνα Γκάντερς, τα αυγά έχουν διάρκεια ζωής 3-5 εβδομάδες. Για να αντέξουν, όμως, τόσο πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 5 βαθμών Κελσίου.

Παρόλα αυτά, αν περάσει το διάστημα των 5 εβδομάδων και εσείς δεν έχετε καταναλώσει ακόμα τα αυγά σας, δείτε τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να μην τα πετάξετε.

Μεγαλώστε φυτά Σπάστε προσεκτικά τα αυγά σας στη μέση και πετάξτε το εσωτερικό τους. Θα χρειαστείτε μόνο το τσόφλι το οποίο θα πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε καλά. Κάντε μια τρύπα με μια πινέζα και γεμίστε το με χώμα. Φυτέψτε σπόρους της επιλογής σας μέσα σε κάθε κέλυφος. Βάλτε τα τσόφλια όπως είναι μέσα στο χαρτόνι τους. Μόλις μεγαλώσουν αρκετά και μπορούν να φυτευτούν, βάλτε τα όπως είναι σε γλαστρούλες. Τα τσόφλια θα χρησιμεύσουν σαν λίπασμα.

Καθαρίστε τον σκουπιδοφάγο σας Βάλτε τα τσόφλια από ένα-δύο αυγά μέσα στο σκουπιδοφάγο σας και πατήστε το κουμπί. Τα τσόφλια θα καθαρίσουν τις λεπίδες καλύτερα από το κάθε τι.

Δημιουργήστε λίπασμα για τα φυτά Σπάστε 5 στεγνά τσόφλια αυγών σε πολύ μικρά κομματάκια, τόσο μικρά ώστε να σχηματίζεται σκόνη. Ρίξτε τη σκόνη από τα τσόφλια στο χώμα πριν φυτέψετε οτιδήποτε. Λόγω του ότι τα αυγά περιέχουν κάλιο και μαγνήσιο, είναι τέλεια για τα φυτά.

Φτιάξτε καλύτερο καφέ Πρόκειται για ένα παλιό καουμπόικο κόλπο το οποίο καλό είναι να κάνετε μόνο αν τα αυγά σας είναι χωριάτικα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μερικά τσόφλια μέσα στον γαλλικό καφέ σας πριν τον βράσετε. Τα τσόφλια θα απορροφήσουν την πολύ πικρίλα και θα κάνουν πολύ πιο νόστιμο τον καφέ σας.

Καθαρίστε τα φλιτζάνια σας Για να καθαρίσετε τα φλιτζάνια που έχουν λεκέδες μπορείτε απλά να γεμίσετε με ζεστό νερό την κούπα και να ρίξετε μέσα μερικά τσόφλια. Αφήστε το φλιτζάνι όπως είναι όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί θα δείτε ότι τα τσόφλια έχουν απορροφήσει όλους τους λεκέδες από το φλιτζάνι.

http://www.enikos.gr/society/410347,Mhn-petate-ta-lhgmena-ayga–5-xrhseis-poy-8a-sas-ekplhxoyn.html

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.