ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: Έκκληση για βοήθεια Ορφανοτροφείο ΜΕΛΙΣΣΑ

Τα 10 πιο φίνα νυφικά της άνοιξης από 57 μέχρι 370 ευρώ [εικόνες]
15/04/2015
Σπιτική γρανίτα ΦΡΑΟΥΛΑ
02/05/2015
Όλα

Η «ΜΕΛΙΣΣΑ» είναι φορέας προστασίας ανηλίκων κοριτσιών που προέρχεται αποκλειστικά από την ιδιωτική πρωτοβουλία και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1921 ως σήμερα ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Το Ορφανοτροφείο ΜΕΛΙΣΣΑ συστήθηκε αρχικά ως Σωματείο κυριών της Θεσσαλονίκης για την σίτιση και περίθαλψη ορφανών των πολέμων, τα οποία κατέκλεισαν την πόλη την δεκαετία του 1920. Το 1973 το Σωματείο υποχρεώθηκε να συστήσει Ίδρυμα για την πραγματοποίηση του σκοπού της παιδικής προστασίας με κλειστό σύστημα φροντίδας (στέγασης, διατροφής, εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης), το οποίο εξακολουθεί να στηρίζει, με την αναζήτηση πόρων για τους σκοπούς αυτούς.

Οι πόροι του Ιδρύματος προέρχονται από την ακίνητη περιουσία του Σωματείου, από μικρή χρηματοδότηση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και από χορηγίες και δωρεές, στις οποίες στηρίζεται κατά κύριο λόγο αν και δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Η ακίνητη περιουσία του Σωματείου μειώνεται διαρκώς τόσο λόγω της μείωσης της αξίας των ακινήτων και της πτώσης των ενοικίων όσο και της υψηλής φορολογίας, καθώς δυστυχώς ο φορέας μας παρά το σπουδαίο έργο που επιτελεί, δεν εξαιρείται από φορολογικές επιβαρύνσεις. Οι χορηγίες και οι δωρεές λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης έχουν μειωθεί αισθητά και ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να λειτουργούν συμπληρωματικά, εντούτοις το μεγαλύτερο μέρος της βιωσιμότητας του χώρου στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτές. Σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα ανεύρεσης πόρων.

Το ίδρυμα έχει άμεση ανάγκη οικονομικής στήριξης για να μπορέσει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Η σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε υπονομεύει την επιβίωση του Ιδρύματος, το οποίο αδυνατεί να ανταπεξέλθει με μόνες τις δικές του δυνάμεις. Δεδομένων των πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων για τους λόγους που προαναφέρουμε, παρακαλούμε θερμά για κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να προασπίσουμε την επιβίωση αυτών των παιδιών και το δικαίωμά τους στην ζωή.

Οι μέθοδοι που μπορείτε να μας στηρίξετε είναι οι ακόλουθοι:

Οι λογαριασμοί στήριξης :

  • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:
    Αρ. Λογαριασμού 210/480030-38

 

IBAN :GR91 0110 2100 0000 2104 8003 038

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ :
Αρ. Λογαριασμού 6070-040030-484

ΙBAN : GR63 0171 0700 0060 7004 0030 484

  • Μπορείτε επίσης να καλείτε από σταθερό του ΟΤΕ στο 901 11 160 160 και να συνεχίσετε να στηρίζετε τις προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών της Στέγης (3,68 €/κλήση συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). ΟΤΕ Γραμμή βοήθειας 801 11 16 500
Χρυσή Κατσαμακίδου
Χρυσή Κατσαμακίδου
Η Χρυσή Κατσαμακίδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της (Τομέας πληροφορικής-Δικτύων Η/Υ με ειδικότητα Υποστήριξης συστημάτων Υπολογιστών και στο τομέα Οικονομίας και Διοίκησης με ειδικότητα Υπαλλήλων Διοίκησης) 17 Χρόνια τώρα είναι ραδιοτηλεπτική παράγωγος σε γνωστά Μ. Μ .Ε. της ΑΜΘ. Ταυτόχρονα έχει συνεργασία με Μ. Μ. Ε. των Αθηνών και της Θεσσαλονικης και είναι καλλιτεχνική ανταποκρίτρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για γνωστό μουσικό περιοδικό με έδρα την Αθήνα. *Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων και θεμάτων που φιλοξενεί ή αναδημοσιευει. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.