Μαθητές από το Άργος επισκέφτηκαν και φέτος το Δήμο Βέροιας

719 «ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ» ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & MUSIC VIDEO
14/02/2019
Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΣΤΟ  RADIO CITY
14/02/2019
Όλα

Μαθητές από το Άργος επισκέφτηκαν και φέτος το Δήμο Βέροιας

Για έβδομη συνεχή χρονιά μαθητές από την περιοχή του Άργους επισκέφτηκαν τη Βέροια, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019,  στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Βέροιας με το Δήμο Άργους – Μυκηνών. Η επίσκεψη είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα πολιτιστικών διοργανώσεων της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους – Μυκηνών Παιδεία και Πολιτισμός» με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών της Γ’ τάξης των Δημόσιων Λυκείων της πόλης με την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου Βέροιας λόγω της καταγωγής του Μ. Αλεξάνδρου από την περιοχή του Άργους και της ιστορικής σύνδεσης των δυο περιοχών.

Τη φετινή χρονιά, μαθητές της Γ’ Τάξης των ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ του Άργους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους – Μυκηνών Παιδεία και Πολιτισμός» (Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.), Πέτρο Διολίτση, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Άργους, Παναγιώτη Σκουφή, και το Δημοτικό Σύμβουλο, Γιώργο Σαρρή, επισκέφτηκαν το Μουσείο Βασιλικών Τάφων στις Αιγές (Βεργίνα) ενώ αργότερα βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Βέροιας όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε θερμά τους νεαρούς επισκέπτες από την αδελφοποιημένη πόλη του Άργους, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία τους στη Βέροια, τονίζοντας ότι «οι δυο πόλεις συνδέονται ιστορικά, έχουμε κοινή καταγωγή και κοινή ιστορία. Ιστορία που είχατε την ευκαιρία σήμερα να γνωρίσετε από κοντά με την επίσκεψή σας στη Βεργίνα, μνημείο που αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία και το ελληνικό παρελθόν της Μακεδονίας» ενώ ο κ. Λυκοστράτης τους ενημέρωσε για τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Βέροιας και Άργους αλλά και την ευρύτερη ιστορία της περιοχής.

Κατά τη φετινή επίσκεψη, σύντομο μήνυμα μέσω τηλεκλήσης επίσης απεύθυνε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, όπου ευχαρίστησε τον κ. Βοργιαζίδη για τη θερμή φιλοξενία που έτυχαν από το Δήμο Βέροιας οι εκατοντάδες μαθητές από το Αργός αλλά και για την ουσιαστική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο πόλεων, σημειώνοντας πως «για το Δήμο Άργους-Μυκηνών η συγκεκριμένη εκπαιδευτική εκδρομή αποτελεί ιστορική υποχρέωση και φόρο τιμής προς το Μέγα Αλέξανδρο, έχοντας ως στόχο όλοι οι μαθητές του Άργους να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου και τη στενή σχέση του με τη Βέροια και τη Μακεδονία. Από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να συνεχιστούν οι επισκέψεις στη Βέροια και τη Βεργίνα»

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα με την εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.