Μάγδα Φύσσα: Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Έτσι απλά

Απίστευτο: Ποιά διάσημη ηθοποιός βγήκε στους δρόμους με ρόλεϊ;
06/10/2015
Καβάλα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: Έλαβε τα ηνία ο κ. Πέτρος Πετρόπουλος, μετά την παραίτηση της κ. Μαρίας Καραβία
06/10/2015
Όλα

«Ο Ρουπακιάς έλεγε στους αστυνομικούς “είμαι δικός σας”» – «Ακόμα και σήμερα οι Χρυσαυγίτες μας απειλούν» – «Ο Ρουπακιάς είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και όχι περαστικός» – «Η ΧΑ είναι μια εγκληματική οργάνωση στο Κοινοβούλιο» – «Η επίθεση στον αδελφό μου ήταν οργανωμένη» κατέθεσε η Ειρήνη Φύσσα

Συνεχίζει σήμερα για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η κυρία Μάγδα Φύσσα μητέρα του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, ο οποίος πριν από περίπου δυο χρόνια δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.

«Ο Ρουπακιάς ήταν γερό στέλεχος της Χρυσής Αύγης, δεν ήταν περαστικός όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν εδώ τώρα», είπε στην κατάθεσή της η κυρία Φύσσα ενώ μιλώντας για την προσωπικότητα του γιου της, μίλησε για ένα ώριμο άνδρα με ωραίες ιδεες και ιδανικά. «Ο Παύλος ξελίχθηκε από ώριμος έφηβος σε ένα ώριμο άνδρα Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει μια δράση, βοηθούσε αστέγους. Ότι μπορούσε να το κάνει, το έκανε. Βοηθούσε. Ήταν καθαρός, ελεύθερο πνεύμα με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά, τα μόνα του όπλα», είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα ενώ μιλώντας για τη μουσική του γιου της ανέφερε πως σκοπός του ήταν μέσα από τους στίχους του, τα νέα παιδιά να μην χάνουν το δρόμο τους.

Η ίδια μίλησε για προκλητική στάση μελών της Χρυσής Αυγής ακόμη και σήμερα: «Περνάνε κάτω από σπίτι μας με μηχανές με τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζονται μπροστά στους φίλοθς τους Παύλου. Απειλητικά μηνύματα δέχονται όλοι οι δικηγόροι. Δεν έχουν κάνενα πρόβλημα, δεν υποχωρούν σε τίποτα παρά τα τόσα εγκληματα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Καταθέτωντας για όσα έμαθε μετά τη δολοφονία του γιου της, η κυρία Φύσσα επικαλούμενη όσα της είπε αστυνομίκος που συνέλαβε το Γ. Ρουπακιά, είπε στο δικαστήριο: «Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε μου είπε πως μέσα στο αυτοκίνητο που τον είχαν (σ.σ. τον Ρουπακιά) τους είπε “εντάξει ρε παιδιά δικός σας είμαι”. Τότε, του  λένε, “τι εννοείς; Είσαι αστυνομικός;”. Όχι, λέει αυτός της Χρυσής Αυγής είμαι».

Η κυρία Φύσσα ανέφερε στην κατάθεσή της, πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της μέσα στο αστυνομικό τμήμα, είχε άνεση και οικειότητα. «Πιάνοντας τα παιδιά, τους φίλους του Παύλου τους βάλανε μαζί με του Ρουπακιά. Τα παιδά δεν γνώριζαν το δολοφόνο και από την άνεση που έχει νομίζαν ότι είναι κάποιος που εργάζεται εκει στο αστυνομικό τμήμα. Κάποια στιγμή τα παιδιά μαθαίνουν ότι ο Παύλος υπέκυψε. Ο δολοφόνος φοβήθηκε και ζήτησε να του αλλάξουν χώρο. Ο αστυνομικός τον άφησε ελεύθερο και εκείνος πήγε μόνος στον τρίτο όροφο του αστυνομικού τμήματος. Τα παιδιά μου είπανε ότι αστειευόνταν μαζί τους. Ρώτησε τα παιδιά τι έγινε; Εκείνα του είπαν και αυτός τους απάντησε: Δεν πιστεύω να με περνάτε και μένα για χρυσαυγίτη;».

Πρόεδρος: Δεν τον ρώτησαν για ποιο λόγο ήταν εκεί;
Απάντηση: Τα παιδιά νόμιζαν ότι δουλευεί εκεί στο αστυνομικό τμήμα.
Πολιτική Αγωγή: Γνωρίζετε αν πριν σταλεί το μήνυμα για να συγκεντρωθούν όλοι στο Κερατσίνι αν υπήρχε τηλεφώνημα του Πατέλη με βουλεύτη της Χρυσής Αυγής;
Απάντηση. Ναι υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία Πατέλη – Λαγού.
Πρόεδρος: Από που το γνωρίζετε εσείς;
Απάντηση: Από τη δικογραφία
Πολι. Αγωγή: Έχει περιέλθει σε γνώση σας βίντεο που φαίνεται η δράση του τάγματος Νικαίας; Τι είδατε σχετικά με την μεθοδολογία τους;
Απάντηση: Είδα βίντεο από το δικογραφία. Είδα τον Πατέλη να δίνει οδηγίες στα μέλη του για μια επίθεση που θέλουν να κάνουν. Και συγκεκριμένα να λέει: «μόνο αν πάρω το οκ από τον Λαγό, Είμαστε χρυσαύγιτες- λέει – ότι θα μας πουν θα κάνουμε». Εκεί τον άκουσα να λέει πως ότι κινείται, σφάζεται. Μου θύμισε ό,τι έγινε στο γιο μου. Ότι μαζεύτηκε ένα τάγμα εφόδου. Ο Πατέλης πήρε την εντολή από το Λαγό. Και φυσικά ο Λαγος δεν είναι μόνος του. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν εντολή από τον αρχηγό τους. Αρχηγός είναι ο Μιχαλολιάκος, μετά είναι οι βουλευτές και μετά οι πυρηνάρχες.
Πρόεδρος: Αυτό το λέτε συμπερασματικά;
Απάντηση: Δυο χρόνια το βλέπω, δεν κάνω τίποτα άλλο από το να ασχολούμαι με τη δολοφονία του γιου μου. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν πάρουν οδηγίες. Αύτο προκύπτει από συνεντεύξεις, από βίντεο από τη δικογραφία. Δεν είναι μόνοι τους έχουν τον αρχηγό.
Πολ. Αγωγή: Έχει ακούσει κάποιο ηχητικό ντουκουμέτο;
Απάντηση: ο Αποστόλου ειναι κατηγορούμενος ακούγεται σε κάποια συνομιλία που υπάρχει στη δικογραφία να μιλάει με κάποια κυρία. Μιλάνε για τη δολοφονία. Της περιγράφει το περιστατικό, ότι έγινε επαγγελματικά το χτύπημα. Της λέει «έτσι εκπαιδεύονται». Της λέει ακόμη: «ενημέρωσε την  μάνα μου να πετάξει τα όπλα από το σπίτι μου…».

Στην κατάθεσή της η κυρία Φύσσα ανέφερε πως υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδυκνύουν πως ο Γ. Ρουπακιάς ήταν «γερό στέλεχος της Χ.Α.» και ότι στις συνομιλίες που υπάρχουν στη δικογραφία «ακούγεται να λένε ότι παίρνει 600 ευρώ».

Στρατιωτική πειθαρχία

Η κυρία Φύσσα ανέφερε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδευονται με πειθαρχία και επαγγελματικά όπως στο στρατό. «Μέσα σε 5 λεπτά συγκροτήθηκε όλοκλήρο τάγμα και βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του γιου μου» είπε η μάρτυρας ενώ απάντωντας σε ερώτηση της πολιτκής αγωγής για τον άν η ίδια και η οικογένειά τους δέχονται απειλές, ανέφερε:

«Και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες από τη δολοφονία του παιδίου μου και ένα ολοκληρο τάγμα εφόδου πέρασε από την Τσαλδάρη και βεβηλώσαν το σημείο που έφυγε το παιδί μου. Υποχρέωναν τον κόσμο να πάρει τα έντυπά τους. Συνεχίσαν την πορεία τους και κατέληξαν στο Ρεσάλτο – ένα κοινωνικό χώρο – όπου μπήκανε μέσα και τα σπάσανε» είπε η κυρία Φύσσα και συνέχισε:

«Περνάνε κάτω από το σπίτι μας, με μηχανές με τα χαρακτηριστικά χωρίς κανένα προβλημα. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζονται μπροστά στους φίλους τους Παύλου. Απειλητικά μυνήματα έχουν δεχθεί όλοι οι δικηγόροι. Δεν έχουν κάνενα πρόβλημα, δεν υποχωρούν σε τίποτα παρά τα τόσα εγκληματα τους. Ξυλοφορτώσαν τους μάρτυρες φίλους των παιδιών, εδώ από πίσω όταν άρχισε το δικαστήριο. Χτύπησαν τα παιδιά πολύ άσχημα. Τους ρώτησαν που πάτε; Είπαν στο δικαστήριο και τους επιτέθηκαν».

Πολ. Αγωγή: Ανέλαβε κάποιος την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του γιου σας;
Απάντηση: Το είδαμε και αυτό, στις 17 Σεπτέμβρη να το κάνει ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Με την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία τα DVD και τα cd που εμπεριέχονται στη δικογραφία, θα προβληθούν και θα ακουστούν στο χρόνο ανάγνωσης εγγράφων.

Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών

«Ηρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Υπαρχει μια εγκληματική οργάνωση εκεί έξω που λέγεται Χρυσή Αυγή και είναι στο Κοινοβούλιο, αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν στο σπίτι μας και σκότωσαν το παιδί μας, αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι;». Αυτό ανέφερε συνεχίζοντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο η κυρία Μάγδα Φύσσα, που προς στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγα λεπτά έως ότου νιώσει καλύτερα.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της – καθιστή αυτή η φορά και όχι όρθια όπως είχε ξεκινήσει – η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, ανέφερε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής διαπράττουν τις ενέργειές τους έχοντας συγκεκριμένες άνωθεν εντολές.

Πολ. Αγωγή: Την δολοφονία του γιου σας την είδε πολυς κόσμος;
Απάντηση: Αρκετός υπήρχε πολύς κόσμος στα μπαλκόνια στο δρόμο
Πολ. Αγωγή: Έχετε εικόνα για το αν ήταν οπλισμένοι;
Απάντηση: Κρατούσαν ρόπαλα
Πολ. Αγωγή: Έχουν και στολές;
Απάντηση: Είναι τα παιδιά με τα μαύρα. Φόρμες παραλλαγής, άρβυλα, γάντια και μαύρη μπλούζα με τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής.
Πολ. Αγωγη: Οι κατηγορούμενοι στοχοποιούσαν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων;
Απάντηση: Τους αντιφασίστες, τους κουμμουνιστές, ότι ήταν αντίθετο με τα πιστεύω τους.
Πολ. Αγωγή: Σε τι πιστεύουν; Γιατί τα κάνουν όλα αυτά;
Απάντηση: Πρόσφατα ακούσαμε τον αρχηγό τους να λεει ότι είναι η σπορά των ητηνημένων του ’45. Είναι ναζιστές, εθνικοσοσιαλιστές, είναι τα απόμειναρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιστών, αυτοί είναι …

Ένταση με τους κατηγορούμενους

Οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι όταν η κυρία Φύσσα είπε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή την οχλαγωγία αφήνωντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν παρεμβάσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων με στόχο τον αποσυντονισμό της.

Στο σημείο παρενέβη ο σύζυγος της κυρίας Φύσσα, Παύλος Φύσσας για να επισημάνει ότι οι παρεμβάσεις αυτές είναι προσχεδιασμένες για να αποσυντονίσουν την σύζυγό του. «Αυτές της εντολές έχουν» είπε ο κ. Φύσσας και απευθυνόμενος σε κατηγορούμενο – στον Γ. Πατέλη -τόνισε: «Μη με κοιτάς  με αυτό το στυλάκι, που λέει θα σου δείξω εγώ».

Μάλιστα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίασή του.

Πέταξε μπουκάλι νερό στον Ρουπακιά
Ένα μπουκάλι νερό πέταξε στο δολοφόνο του γιου της Γιώργο Ρουπακιά, η Μάγδα Φύσσα φεύγοντας από το βήμα του μάρτυρα και έχοντας ολοκληρώσει την μαραθώνια κατάθεσή της. «Για να με θυμάσαι» είπε γυρνώντας προς την πλευρά των κατηγορουμένων, που δεν αντέδρσαν και έδειξαν να αιφνιδιάζονται.

«Την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του γιου μου η δήλωση της Χρυσής Αυγής ήταν πως ότι έγινε, έγινε για τον ποδοσφαιρικό αγώνα και πως δεν είχαν καμία σχέση», είπε νωρίτερα  κυρία Φύσσα στο δικαστήριο.

Στο σημείο αυτό, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου Γιώργου Πατέλη υπέβαλλε ένσταση στο δικαστήριο για απόλυτη ακυρότητας σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα μέρη της κατάθεσης της κυρίας Φύσσας. Η υπεράσπιση υπέβαλλε την ένσταση με αφορμή τις αναφορές της μητέρας του 34χρονου μουσικού, σε βίντεο που εμφανίζει τον Γ. Πατέλη να δίνει εντολές σε μέλη της τοπικής οργάνωσης.

Η υπεράσπιση του εν λόγω κατηγορουμένου ανέφερε ότι με τις αναφορές αυτές – να σημειωθεί ότι το δικαστήριο έχει αποφασίσει το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στην δικογραφία να προβληθεί και να ακουστεί στο χρόνο ανάγνωσης των εγγράφων – παραβιάστηκαν τα δικαίωματα του εν λόγω κατηγορουμένου. Και αυτό – όπως ειπώθηκε – η μάρτυρας αναφέρεται σε υλικό άγνωστο για τον κατηγορούμενο. Έτσι, η υπεράσπιση ζήτησε τη διαγραφή από τα πρακτικά των σχετικών μερών της κατάθεσης της κυριάς Φύσσα.

Υπεράσπιση: Ήσασταν παρούσα σε κάποια από αυτά τα περιστατικά στα οποία αναφέρεστε;
Μ. Φύσσα: Είπα ξεκάθαρα ότι τα έχω διαβάσει
Υπερασπιση Λαγού: Μέχρι τώρα έχετε πει ότι η γνώση σας προέρχεται απο τη δικογραφία. Ποια είναι τα στοιχεία που σας οδήγησαν στο να καταλάβετε ότι ο Λαγός έδωσε εντολή;
Απάντηση: Από το τηλεφώνημα και από τα βίντεο, όπου λέει πως αν δεν δώσει εντολή ο αρχηγός, αν δεν δώσει το «οκ» ο αρχηγός δεν γίνεται τίποτα.

«Όλη η κατάθεση της κυρίας Φύσσα αφορολύσε σε κρίσεις» αντείτειναν οι συνήγοροι της υπέρασπισης μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κυρίας Φύσσα.

magda-fissa2-mpoukali-nero

Ειρήνη Φύσσα: Η επίθεση στον αδελφό μου, ήταν οργανωμένη
Με δάκρυα στα μάτια άρχισε την κατάθεσή της στο δικαστήριο η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, η οποία άρχισε να περιγράφει όλα όσα έζησε όταν έμαθε για την επίθεση που δέχθηκε ο αδελφός της. Ωστόσο, η κατάθεσή της διεκόπη καθώς – όπως ανέφερε – δεν ένιωθε καλά.

«Κάποιος παρουσιάστηκε στον αδελφό μου και την παρέα του ως αστυνόμους και τους καθησύχαζε. Δεν ξέρω γιατί, τα παιδιά δεν είχανε σκοπό να κάνουν κάτι. Πήγα στο νοσοκομείο είδα τον αδελφό μου, παγωμένο νεκρό. Δεν μπορουσα να φανταστώ τι ειχε γίνει. Παρακαλούσα να σηκωθεί να φύγουμε. Δυο χρονια τώρα δεν εχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει» πρόλαβε να καταθέσει η αδελφή του Παύλου Φύσσα και σημειώσε ότι η επίθεση στον αδελφό της ήταν οργανωμένη.

Η κατάθεση της κυρίας Φύσσα αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

 

http://www.protothema.gr/greece/article/515435/magda-fussa-o-roupakias-elege-stous-astunomikous-eimai-dikos-sas/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.