Κυρτές οθόνες ειδικά για gaming από τη Samsung

Το μουσείο της Μαντάμ Τισό χώρισε την Τζολί με τον Πιτ – ΒΙΝΤΕΟ
21/09/2016
“Τα τραγούδια που χάιδεψε ο χρόνος…” Τραγουδούν Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ανδριάνα Μπάμπαλη
21/09/2016
Όλα

 

Τα νέα monitors με την υπογραφή της Samsung έρχονται για να εξάψουν το ενδιαφέρον των gamers, αφού ο σχεδιασμός και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά υπόσχονται να μεταμορφώσουν την εμπειρία του παιχνιδιού.

Αφενός ο κυρτός σχεδιασμός τους και αφετέρου η τεχνολογία Quantum Dot αναμένεται να δώσουν ώθηση στα προϊόντα της κορεατικής εταιρείας έναντι του ανταγωνισμού. Η κατηγορία άλλωστε, των gaming monitors αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς σε αντίθεση με τη στασιμότητα που επιδεικνύουν οι mainstream οθόνες.

Οι νέες κυρτές οθόνες της Samsung, CFG70 (διαθέσιμη σε 24 και 27 ίντσες) και CF791 (διαθέσιμη σε 34’’) εντάσσονται στο εκτενές portfolio της εταιρείας. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έκθεσης IFA 2016 στο Βερολίνο και αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα και στη χώρα μας.

Ταχύτατη απόκριση, άριστη απεικόνιση

Τα βασικά ζητούμενα για τους gamers είναι η άριστη και ρεαλιστική χρωματική απόδοση, αλλά και ο χαμηλός χρόνος απόκρισης. Οι νέες οθόνες της Samsung υπόσχονται να τους προσφέρουν αμφότερα.

Αξιοποιούν την τεχνολογία quantum dot, η οποία προσφέρει εξαιρετικά χρώματα (στο 125% του sRGB φάσματος) και έντονη φωτεινότητα, η οποία επιτρέπει την ανάδειξη λεπτομερειών των games, αλλά και καθιστά εντυπωσιακότερο το παιχνίδι τόσο σε σκοτεινά, όσο και σε φωτεινά σκηνικά. Εξάλλου, ο ρυθμός ανανέωσης έως και 144 hertz διασφαλίζει απρόσκοπτη και ομαλή απεικόνιση.

Η CFG70 μάλιστα είναι η πρώτη κυρτή οθόνη της αγοράς που προσφέρει χρόνο απόκρισης 1ms (σύμφωνα με τη μέτρηση του MPRT, του χρόνου απόκρισης δηλαδή που μπορεί να αναγνωρίσει το γυμνό μάτι). Η τεχνολογία της Samsung επιτρέπει επίσης τον συγχρονισμό με τον οπίσθιο φωτισμό LED, σχεδόν εκμηδενίζοντας τη θόλωση που δημιουργείται επί της οθόνης σε γρήγορη κίνηση.

Όλες οι οθόνες μάλιστα δοκιμάζονται πριν σταλούν στις προθήκες των καταστημάτων και καλιμπράρονται προκειμένου να αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Οι τεχνικοί της εταιρείας φροντίζουν για τη βελτιστοποίηση διάφορων ρυθμίσεων, όπως τα επίπεδα black gamma, ισορροπίας του λευκού και διαχείριση της θερμοκρασίας, επιτρέποντας ευκρινή και εξαιρετική εικόνα στα πιο σύγχρονα και απαιτητικά games.

Μέσα στο παιχνίδι

Ο κυρτός σχεδιασμός των νέων gaming monitors συνεπικουρείται από τον διαδραστικό LED φωτισμό, ο οποίος μάλιστα συντονίζεται με τον ήχο των παιχνιδιών καθιστώντας ακόμη πιο διαισθητική την εμπειρία.

Η CF791 διαθέτει ακτίνα κυρτότητας 1.500 χιλιοστών, και είναι η πιο κυρτή gaming οθόνη της αγοράς. Η CF791 διαθέτει λόγο πλευρών 21:9 ultra-wide, επιτρέποντας εκτός των άλλων και το βέλτιστο multi-screen παιχνίδι. Παράλληλα, η τεχνολογία AMD FreeSync επιτρέπει μεταξύ άλλων τον συγχρονισμό του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης με τις κάρτες γραφικών της AMD.

Η CFG70 αξιοποιεί ακόμη τη φιλική προς τον χρήστη επιφάνεια Gaming UX OSD της Samsung, η οποία επιτρέπει στους gamers να έχουν πρόσβαση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στον έξυπνο πίνακα επί της οθόνης, προκειμένου να βλέπουν όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Επιπλέον μπορούν να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού μέσω συντομεύσεων, που βρίσκονται στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της οθόνης.

Τέλος, οι πρώτες κυρτές gaming οθόνες, Samsung CFG70 και CF791, είναι κατά το δυνατό ασφαλείς για το περιβάλλον, καθώς κατασκευάζονται από υλικά χωρίς κάδμιο.

 

Του Γιάννη Γορανίτη

 

http://www.liberal.gr/arthro/79302/technologia/2016/kurtes-othones-eidika-gia-gaming-apo-ti-Samsung.html

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.