Κιμ Γιονγκ Ουν: Πρόσεχε Τραμπ! Πρόσεχε Χίλαρι!

“Ναυμαχίες” για τις Εθνικές στο World League
29/09/2016
Νεκρή διάσημη τραγουδίστρια- Εμφανίζουν σωσία της
30/09/2016
Όλα

Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έστειλε μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ και στην Χίλαρι Κλίντον, το οποίο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «φιλικό»

Οι ΗΠΑ ζουν σε ρυθμούς προεκλογικού «πυρετού», καθώς οι δύο αντίπαλοι των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου ετοιμάζονται ήδη για την δεύτερη τηλεμαχία τους στις 9 Οκτωβρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον βρίσκονται πολύ κοντά στις δημοσκοπήσεις και από τον Ιανουάριο του 2017 ένας από τους δύο θα αντικαταστήσει τον Μπαράκ Ομπάμα και θα καθίσει στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

Όμως, πολύ μακριά από τις ΗΠΑ, στην απομονωμένη Βόρεια Κορέα, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν καλεί, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε κρατική εφημερίδα, τους δύο πολιτικούς αντιπάλους να κάνουν μια νέα αρχή στις σχέσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας για να συνεχίσει η Αμερική να είναι μεγάλη δύναμη.

Ο δικτάτορας, αφού τονίζει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα συνέχισε την παράδοση των προκατόχων του και υπήρξε εχθρικός με την Βόρεια Κορέα, κάτι που τον ανάγκασε, όπως ισχυρίζεται, να πραγματοποιήσει πέντε συνολικά πυρηνικές δοκιμές, «συμβουλεύει» ή συγκαλυμμένα απειλεί τους δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ, όποιος εκλεγεί, να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

«Πρόσεχε Τραμπ! Πρόσεχε Χίλαρι! Οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, ντροπιάστηκε στα μάτια όλου του κόσμου. Η Αμερική με τον Ομπάμα υπήρξε “απερίσκεπτη” και έβαλε τον κόσμο στο χείλος ενός καταστροφικού πυρηνικού πολέμου με την Βόρεια Κορέα. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν πάρει ένα μάθημα από την μακρά αντιπαράθεση με την Βόρεια Κορέα», τόνισε στην συνέντευξή του ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι ο αντικαταστάτης του Μπαράκ Ομπάμα θα είναι καλό να κάνει μια «νέα αρχή» με την Βόρεια Κορέα, αλλιώς, αν συνεχιστεί η σημερινή «επιθετική πολιτική» προς την χώρα του, τότε η Αμερική και οι πολίτες της θα αντιμετωπίσουν «οδύνη». «Η μόνη διέξοδος για τις ΗΠΑ για να απαλλαγούν από αυτή την “οδύνη” είναι να επανεξετάσουν την πολιτική τους απέναντι στη Βόρεια Κορέα και να κάνουν μια νέα αρχή. Αυτό από μόνο του θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να σώσουν την φήμη τους ως μεγάλη δύναμη», δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

http://www.protothema.gr/world/article/615032/kim-giong-oun-prosehe-trab-prosehe-hilari/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.