Καβάλα: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση

Αυτός είναι ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι – Βρισκόταν στην Ελλάδα!
16/11/2015
Ένταση στο Πολυτεχνείο λιγο πριν την άφιξη Τσίπρα
17/11/2015
Όλα

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Νομό Καβάλας

Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες προμηθεύονταν από Βουλγαρία και Αθήνα

Η οργάνωση αποτελούνταν από 15 συνολικά άτομα, από τα οποία 1 ηγετικό στέλεχος που κατηύθυνε τη δράση της και άλλα 14 άτομα που είχαν περιφερειακούς ρόλους

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα – κατά περίπτωση – για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από το Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2015 υπολογίζεται πάνω από 2 κιλά, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος από την αγοραπωλησία της υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τις 115.000 ευρώ

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, μεθαδόνης και αμφεταμίνης, ηλεκτρονικές ζυγαριές, χρηματικά ποσά και ένα όχημα

Εξαρθρώθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συστηματικές και πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Νομό Καβάλας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δώδεκα (12) μελών της οργάνωσης, ενώ προέκυψε η εμπλοκή σε αυτήν άλλων τριών (3) αγνώστων μέχρι στιγμής ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εννέα (9) ημεδαπούς, ηλικίας από 30 έως 57 ετών και τρεις (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 26, 27 και 52 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την 13-11-2015, στο Νομό Καβάλας και την Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων Σύλληψης. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί και ο 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 55 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, που συνδυάστηκαν με εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων διακριβώθηκε η διαρκής και συστηματική δράση της οργάνωσης, η εσωτερική δομή της, καθώς επίσης διαπιστώθηκαν ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος του αρχηγού της, οι επιμέρους ρόλοι του καθενός και οι μεταξύ τους σχέσεις και διασυνδέσεις.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος – Ιούλιος του 2015, οι δράστες είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και συστηματική δράση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Νομό Καβάλας.

Συγκεκριμένα, αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος, με τη βοήθεια δύο ημεδαπών, ηλικίας 44 και 56 ετών, μελών της οργάνωσης (διαμεσολαβητές), οργάνωνε την προμήθεια ποσοτήτων ηρωίνης από μέλη του κυκλώματος που βρίσκονταν στην Αθήνα και τη Βουλγαρία.

Ακολούθως, ο αρχηγός έδινε εντολές σε συγκεκριμένα μέλη της οργάνωσης να μεταβούν στην Αθήνα και τη Βουλγαρία, προκειμένου να παραλάβουν τα ναρκωτικά και να τα μεταφέρουν στην Καβάλα.

Στη συνέχεια, ο 57χρονος, αφού παραλάμβανε τις ποσότητες ναρκωτικών, τις διέθετε σε τέσσερα από τα μέλη, ηλικίας 30, 36, 40 και 44 ετών, οι οποίοι με τη σειρά τους τα πουλούσαν σε χρήστες, στο Νομό Καβάλας, αναλαμβάνοντας ο καθένας συγκεκριμένες περιοχές.

Το ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών στο κύκλωμα είχαν οι δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 27 και 52 ετών και ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης. Το ρόλο του μεταφορέα των ναρκωτικών ουσιών είχαν ο ένας 44χρονος ημεδαπός, ο 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και δύο άγνωστοι μέχρις στιγμής δράστες, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είχαν διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Ο 56χρονος και ο 44χρονος, οι οποίοι είχαν το ρόλο του διαμεσολαβητή για την προμήθεια των ναρκωτικών, ενεργούσαν μέσα από Καταστήματα Κράτησης της χώρας, στα οποία ήταν έγκλειστοι.

Επισημαίνεται ότι τρία από τα μέλη του κυκλώματος, ο 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 44 ετών, είχαν συλληφθεί την 24-6-2015 και την 8-7-2015, στο Νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή τους είχαν εντοπισθεί 545,05 γραμμάρια ηρωίνης και 1,45 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες τις οποίες είχαν εισάγει από τη Βουλγαρία.

Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν «κωδική ορολογία».

Η ποσότητα ηρωίνης, που διακινήθηκε κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, υπολογίζεται πάνω από 2 κιλά, ενώ το παράνομο όφελος της οργάνωσης από την εγκληματική της δράση υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 115.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, στις οικίες των μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 30,7 γραμμάρια ηρωίνης,
 • 192,1 γραμμάρια μεθαδόνης,
 • 4,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 • 0,3 γραμμάρια αμφεταμίνης,
 • 20 γραμμάρια άγνωστης ουσίας λευκού χρώματος
 • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
 • 6 κινητά τηλέφωνα
 • 11 κάρτες SIM
 • 1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 39 εκατοστών
 • 1 λάμα, μήκους 8 εκατοστών
 • ιδιόχειρες σημειώσεις
 • 1 Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο
 • το χρηματικό ποσό των 3.240 ευρώ

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.