Κατρούγκαλος για περικοπές συντάξεων: Η αλήθεια θα φανεί στα ΑΤΜ

Ελλάδα: Απίστευτη Ρατσιστική Επίθεση από αστυνομικό σε ΑμεΑ
10/08/2016
45χρονος στην Καβάλα ασελγούσε σε ανήλικα
11/08/2016
Όλα

Ιδιαίτερα  έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου σε δημοσιεύματα για περικοπές κύριων συντάξεων με χαράτσι 6%.

Ο κ. Κατρούγκαλος, όχι μόνο διέψευσε ότι θα περικοπούν συντάξεις, αλλά κάνει λόγο για για «γκαιμπελική προσπάθεια» παραπληροφόρησης.

Παραδέχεται πάντως ότι η παρακράτηση ότι θα ισχύσει αλλά υποστηρίζει ότι είναι δίκαιο και θα οδηγήσει ακόμη και σε αυξήσεις συντάξεων σε όσους παίρνουν μια μόνο κύρια σύνταξη

Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι το «νέο κύμα παραπληροφόρησης και γκρίζας προπαγάνδας» δεν προέρχεται «αυτή τη φορά μόνον από τα συνήθη παπαγαλάκια αλλά και σοβαρές εφημερίδες που προαναγγέλλουν «Αναδρομικό χαράτσι», «Εξόντωση Συνταξιούχων», «Νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις» κ.λ.π.».

Ο υπ. Εργασίας επιμένει ότι «παρά τη γκαιμπελική προσπάθεια να γίνει το άσπρο-μαύρο, ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφάλισε ότι ΚΑΜΙΑ περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις».

Υποστηρίζει δε ότι «η αλήθεια θα φανεί στο ΑΤΜ. Απλώς η αλήθεια δεν ενδιαφέρει αυτούς που παραπληροφορούν. Άλλες είναι οι προθέσεις τους και άλλα τα αφεντικά τους ».

Η ανακοίνωση του Γ. Κατρούγκαλου:

«Το νέο κύμα της παραπληροφόρησης εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6% που θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη. Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται, από τους προπαγανδιστές του χάους; Πρώτα-πρώτα, ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε ΑΥΞΗΣΗ, όχι σε μείωση.
Δεύτερον, βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία. Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μόνο μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι;»

http://www.kontranews.gr/POLITIKE/240505-Katroygkalos-gia-perikopes-syntaxeon-E-aletheia-tha-phanei-sta-ATM

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.