Καλύτερη η εικόνα στις φωτιές της Ηλείας. Νέο μέτωπο στην Καβάλα

12 Χρήσιμα Κόλπα για το Αυτοκίνητο που Γνωρίζουν ΜΟΝΟ οι Έμπειροι Οδηγοί και θα κάνουν την Οδήγησή σας πολύ πιο Ευχάριστη
24/09/2017
Ελλάδα: Ένοχος μεν, ελεύθερος δε, στρατιωτικός που βίαζε την κόρη του
25/09/2017
Όλα
Καλύτερη εικόνα έχουν οι φωτιές που ξέσπασαν σε Μάκιστο, Κακοτάρι και Αγραπιδοχώρι, οι οποίες αναμένεται να οριοθετηθούν.Στην Αρχαία Ολυμπία η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα

Συνολικά 84 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Επικράτεια. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

Σε εξέλιξη βρίσκονται:

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ζερό, στον Ξηρόκαμπο του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Η εικόνα που μεταφέρουν οι επικεφαλής από το σημείο είναι πως η αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα και υπάρχει αισιοδοξία. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 αεροσκάφη CANADAIR.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το απόγευμα στη Μάκιστο του Δ. Ζαχάρως, στην Ηλεία, η οποία βαίνει προς οριοθέτηση. Χθες ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να αναχαιτίσουν την πορεία της φωτιάς που είχε πλησιάσει τις αυλές των σπιτιών και τελικά το κατάφεραν. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
  • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, επίσης χθες το απόγευμα στην περιοχή Αγραπιδοχώρι του Δ. Ήλιδας, στην Ηλεία βαίνει και αυτή προς οριοθέτηση. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
  • Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Άσπρη Άμμος στην Καβάλα, δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.
  • Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιαστική δασική έκταση, χθες το απόγευμα στην περιοχή Βασιλική Καλαμπάκας, αλλά πολύ καλύτερη εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα.
  • Καλύτερη εικόνα εμφανίζει και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Βαθύλακος Δράμας. Επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή Λουτρά Σιδηροκάστρου, στις Σέρρες, επίσης βαίνει προς οριοθέτηση. Στο σημείο έχουν παραμείνει και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

Φωτογραφία από τη νέα φωτιά στην Άσπρη Άμμο Καβάλας:

fotia-aspri-ammos-1

Οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι:

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι στην περιοχή Πετανοί, στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.
  • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, τη νύχτα της Παρασκευής-ξημερώματα Σαββάτου στην περιοχή Λιβάδι Θεσσαλονίκης,. Επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Κακοτάρι, του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κόρινθο. Επιχειρούν 66 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 26 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν:

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Σιδηρόνερο Δράμας.
  • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 3) σε Κρήτη και Αιγαίο

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για το νομό Δωδεκανήσου, Λασιθίου και τα νησιά Χίος, Σάμος και Ικαρία.

(Φωτογραφία: Sooc)

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.