Ηλιοθεραπεία: Όλα όσα πρέπει να προσέχουμε

“Τι Θα Πει Ο Κόσμος”Ο 14χρονος Archolekas στο πρώτο του βίντεο κλιπ!
08/06/2020
ALHAMBRA ART THEATRE «Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ, Η ΜΑΡΙΝΑ & Ο ΚΟΝΤΟΣ»
13/06/2020
Όλα

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου όλες τις εποχές του χρόνου. Πολλοί λαοί την επιλέγουν για διακοπές σχεδόν κάθε καλοκαίρι, γιατί γνωρίζουν πως θα χαρούν τον ήλιο και τις ομορφιές της.  Η έκθεση στον ήλιο όμως, χωρίς μέτρο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως αφυδάτωση, εγκαύματα, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Κι επειδή το καλοκαίρι μαζί με την αγαπημένη σου συνήθεια, να κάθεσαι με τις ώρες κάτω από τον ήλιο για να μαυρίσεις, έφτασαν, οι σπουδαστές του τομέα Υγείας του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, παρουσιάζουν έξυπνα tips για την ασφαλή έκθεση στον ήλιο και τη σωστή επιλογή αντιηλιακού.

  • Το πιο σημαντικό από όλα είναι, ότι πρέπει μικροί και μεγάλοι να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.
  • Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, απόφυγε την πολύωρη ηλιοθεραπεία και περιόρισέ τη σε λίγα λεπτά της ώρας.
  • Καλό θα είναι να χρησιμοποιείς γυαλιά ηλίου, καπέλο και να ανανεώνεις συχνά μέσα στη μέρα την αντιηλιακή προστασία σου
  • Τόνωσε την άμυνα του οργανισμού σου με την κατάλληλη διατροφή, δηλαδή,  προτίμησε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α,C, E, όπως άφθονα ωμά λαχανικά, φρούτα, ψάρι, δημητριακά.

 Επιλογή του κατάλληλου αντιηλιακού σύμφωνα με την επιδερμίδα σου:

Τα αντιηλιακά έχουν την ιδιότητα να ελαττώνουν την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας που επιδρά στην επιδερμίδα. Ο δείκτης προστασίας (SPF) μας δείχνει το χρονικό διάστημα που  μπορούμε να μείνουμε στον ήλιο, χωρίς να κοκκινίσουμε. Δηλαδή, κάποιος που χωρίς προστασία εμφανίζει κοκκίνισμα σε 10 λεπτά, όταν χρησιμοποιεί ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15, μπορεί να μείνει στον ήλιο, χωρίς να κοκκινίσει για 150 λεπτά (10×15).

Γι΄αυτό, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, χρειάζεται να το ανανεώνουμε. Όσο μεγαλύτερος ο δείκτης προστασίας, τόσο μεγαλύτερη η προστασία του δέρματος, γι’ αυτό το επιλέγουμε με βάση την ευαισθησία του δέρματος μας, απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία.

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, Τσιμισκή 45, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 281 282 | info@paster.gr  | www.paster.gr

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.