Ιερώνυμος: Απαράδεκτα και επικίνδυνα τα νέα προγράμματα σπουδών για τα θρησκευτικά

Κατέπεσε ελικοπτέρο Απάτσι ανατολικά της Χαλκιδικής
20/09/2016
Δείτε τα 5 πράγματα που μας λένε οι χειριστικοί άνθρωποι για να μας χειραγωγήσουν & να μας κάνουν ότι θέλουν
20/09/2016
Όλα

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών με το νέο πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζει το υπ. Παιδείας κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα και επικίνδυνα πράγματα».
Ο κ.Ιερώνυμος έκανε την παραπάνω δήλωση προς τους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων το πρωί της Τρίτης στην Αρχιεπισκοπή. Το θέμα της συζήτησης ήταν βέβαια οι αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Η Ιερά Σύνοδος και η Ένωση Θεολόγων έχουν κοινή γραμμή και έχουν ζητήσει να μην υπάρξουν αλλαγές στο μάθημα.
Όπως είπε ο κ.Ιερώνυμος, «διάβασα όλα τα νέα προγράμματα σπουδών για τα θρησκευτικά και τα θεωρώ απαράδεκτα και επικίνδυνα για την Παιδεία. Προγράμματα, τα οποία ξέρουμε πώς και ποιοι τα προώθησαν. Κάνω έκκληση στον κ.Τσίπρα να σταματήσει και να αναβάλει αυτή την πρωτοβουλία». Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος, ανέφερε στη δήλωσή του πως για το θέμα θα ενημερώσει και την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις προσεχείς συνεδριάσεις της στις αρχές Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετό καιρό ο Αρχιεπίσκοπος έχει τονίσει πως το μάθημα των θρησκευτικών αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Εκκλησία. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο κ.Ιερώνυμος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα δημοσίως και ον κάμερα γι’ αυτό το θέμα, και εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και κυρίως στο Υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές που προωθούνται.
Στο μεταξύ, «ιερά» πυρά προς την κυβέρνηση για το ίδιο θέμα εξαπολύει και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Σε επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κοινοποιεί στον υπουργό Παιδείας Ν.Φίλη και στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο ο μητροπολίτης υποστηρίζει στην επιστολή του πως με τις αλλαγές στα θρησκευτικά η Ορθόδοξη Εκκλησία υφίσταται θρησκευτικό ρατσισμό και δυσμενή διάκριση.
«Προσφεύγω λοιπόν εἰς τήν ἐγνωσμένη εὐθυκρισία Σας διά νά Σᾶς θέσω αὐτό τό κολοσσιαίας σημασίας θέμα πού δημιούργησε ἀκρίτως ὁ ἐπί τῆς Παιδείας Ὑπουργός Σας, ἀπομειώσεως, περιφρονήσεως, δυσμενοῦς διακρίσεως καί θρησκευτικοῦ ρατσισμοῦ εἰς βάρος τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας καί νά παρακαλέσω διά τήν ἄμεση ἀνάκληση τῆς σχετικῆς ἀποφάσεως πού καταστρατηγεῖ τήν συνταγματική ἀρχή τῆς ἰσότητος τῶν Ἑλλήνων καί εὐτελίζει πλήρως τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ἀντιμετωπίζοντάς την μέσα στήν Ἑλληνική ἔννομη τάξη ὡς κατώτερη ἀπό τό Ἰσλάμ, τόν Ἰουδαϊσμό καί τήν Ρωμαιοκαθολική αἵρεση καί ὡς ἀναξία σεβασμοῦ καί τιμῆς» αναφέρει ο κ.Σεραφείμ.
Ο μητροπολίτης σημειώνει επίσης πως αν ο Πρωθυπουργός εμμείνει σ’ αυτή την άδικη διάκριση εις βάρος της Ορθοδοξίας, θα ζητήσει από την Ιεραρχία να κηρύξει εαυτήν η Εκκλησία «εν διωγμώ» από την Κυβέρνηση.
«Καί νά προσφύγη σέ ὅλα τά Διεθνή fora καί στό Εὐρωπαϊκό Δικαστήριο Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων, πού ἑρμηεύει αὐθεντικά τήν Σύμβαση ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῆς Ρώμης, καταγγέλουσα αὐτήν τήν βάναυση εἰς βάρος Της καί τοῦ ποιμνίου Της δυσμενεστάτη διάκριση θρησκευτικοῦ ρατσισμοῦ»
http://www.parapolitika.gr/article/380236/ieronymos-aparadekta-kai-epikindyna-ta-nea-programmata-spoydon-gia-ta-thriskeytika

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.