Η καβαλιώτισσα φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ, προβάλει τους Εύζωνες στο Βόρειο Αρκτικό κύκλο.

Γιατί ζαρώνουν τα δάχτυλα όταν μένουν πολλή ώρα στο νερό
24/03/2019
ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ: Γιασμίνα Ρεζά «ART» Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
26/03/2019
Όλα

Η καβαλιώτισσα φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ, προβάλει τους Εύζωνες στο Βόρειο Αρκτικό κύκλο.

 

– Είχα μάθει για τον μοναδικό Έλληνα που εργάζεται στο Βόρειο Αρκτικό κύκλο, τον κ. Τάσο Λάππα. Όλα ξεκίνησαν με τη πρόταση συνεργασίας μου πριν 3 μήνες, που αφορούσε τη τοποθέτηση μπάνερ πάνω στο όχημα του, με τις 6 στολές που φορούν οι άντρες της Προεδρικής φρουράς και την αφίσα. Τη δράση συνόδευε ηχητικό ντοκουμέντο για το άκουσμα του τσαρουχιού και του Εθνικού ύμνου.

 

Οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που έφταναν σε θερμοκρασία -45C δεν μας επέτρεπαν καμία ευελιξία στην επιλογή του υλικού παρουσίασης. Έτσι λοιπόν δρομολογήθηκε το υλικό και ακολούθησε η τοποθέτηση του. Με αφορμή την Εθνική μας Επέτειο, ο Εύζωνας σύμβολο Ελληνικό παγκόσμιας αναγνώρισης, προβάλλεται στην άλλη άκρη της γης για τον μοναδικό Έλληνα, αλλά για κάθε Έλληνα όπου κι αν ζει.

“ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ”… το μήνυμα που έχει γράψει η φωτογράφος στην αφίσα κάτι που θα πρεπε να υιοθετήσουμε όλοι μας.

 

Η Δήμητρα Χατζηαδάμ είναι διαπιστευμένη φωτογράφος από το 2010 μέχρι και σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Προεδρία της Δημοκρατίας. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με Πρεσβείες και προξενεία, την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου (Αθήνα) για την οποία σ’ ένα διετές έργο έγινε φωτογράφιση 80 ιερών ναών και πολλών κειμηλίων, η συνεργασία της σε ταινία για τον ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και φωτογράφιση βιβλίων με σκοπό την έκδοση τους.

 

Facebook: @dimitra.hatziadam.photography                              

Instagram: dimitra_hatziadam

YouTube: Dimitra Hatziadam

—————————————————————————————————————–

Ανέλαβε μια μεγάλη φωτογραφική παραγωγή από το 2013 μέχρι το 2016, με θέμα τον Εύζωνα. Είχε την αποκλειστική δυνατότητα να είναι η μοναδική φωτογράφος που είχε πρόσβαση στην καθημερινότητα του “εκλεκτού σώματος του Ελληνικού στρατού” αλλά και στη φωτογράφιση σημείων που δεν έχουν αντικρίσει το φως της δημοσιότητας. Ο σκοπός ήταν η παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με ιδιαίτερο στόχο την ομογένεια. Η αρχή έγινε στο Πολεμικό μουσείο Αθηνών που εγκαινιάστηκε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο και σύσσωμη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνεχίστηκε με σειρά 12 εκθέσεων μέχρι τώρα: Καβάλα/Θεσσαλονίκη/Στάδιο “ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ”/ Ηγουμενίτσα/

Γαλάτσι/Θωρηκτό “Γ.ΑΒΕΡΩΦ /Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ/Χανιά/Ξάνθη Βαρσοβία/Ρέθυμνο.

 

Επόμενη έκθεση: Ιερή πόλη Μεσολογγίου 12-21 Απριλίου 2019

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.