Η ΕΛΟΠΥ χορηγός στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Χάρις Αλεξίου ” ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ” από τον Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς
21/07/2020
FOODON: Νέο ξεκίνημα, με βάση το φαγητό..!
21/07/2020
Όλα

Γεύση ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. 

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ήταν χορηγός στην εκδήλωση «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/07, στο ξενοδοχείο Macedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη. Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας διοργανώνονται κάθε χρόνο από το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ αναδεικνύοντας τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας σε όλη την Ελλάδα. Τα ολόφρεσκα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υψηλής γαστρονομίας και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από έναν τόσο σημαντικό γαστρονομικό θεσμό. 

Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, Ισμήνη Μπογδάνου, που απένειμε τα βραβεία στα εστιατόρια της Κρήτης, ανέφερε στη δήλωσή της: «Εσείς, οι επαγγελματίες της ελληνικής γαστρονομίας είστε οι πιο στενοί σύμμαχοι της ΕΛΟΠΥ, διότι διαμορφώνετε τις τάσεις, αναδεικνύετε τα πρωτογενή προϊόντα της ελληνικής γης και θάλασσας, αναβαθμίζετε τη γεύση μας και εκπαιδεύετε τη νέα γενιά των σεφ.”. 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ένα gala dinner, με εξαιρετικές δημιουργίες του πολυβραβευμένοu Executive Chef του Makedonia Palace, Σωτήρη Ευαγγέλου. Από τα πιάτα του μενού ξεχώρισαν τα «Λαβράκι χουνκιάρ μπεγεντί, υφές μελιτζάνας» και «Τσιπούρα φρικασέ, αχινός, αβγοτάραχο» με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας των μελών της ΕΛΟΠΥ. 

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) 

Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το 2016, 

όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές. 

Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. 

H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική ταυτότητα Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.

ΕΛΟΠΥ χορηγός στην εκδήλωση «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.