Η Δήμητρα Σελεμίδου στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

“Lip Gloss” Ένα Cocktail για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
11/02/2020
O ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ|Τελευταίες παραστάσεις
10/03/2020
Όλα

Η Δήμητρα Σελεμίδου στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Η σειρά συναυλιών Συναισθησία υποδέχεται την ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου, η οποία θα μας ταξιδέψει σε ατμοσφαιρικά μουσικά τοπία, με τη συνοδεία του Γιάννη Παπαδόπουλου στο πιάνο. Από το αδισκογράφητο “Blue” του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Άρη Δαβαράκη, έως το σημερινό “Blue” του Γιώργου Κυριάκου, σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και από τον «Βυθό» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, έως τα «Συννεφιασμένα βλέμματα» σε στίχους Γιάννη Βασιλόπουλου και μουσική Σπύρου Παρασκευάκου.

Ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι, γεμάτο συναίσθημα, σε συνθέσεις διαχρονικές, μέσα από την αποδόμηση και ανασύνθεση των τραγουδιών, με οδηγό μία φωνή και ένα πιάνο.

Η Δήμητρα Σελεμίδου στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Η Δήμητρα Σελεμίδου στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Η Δήμητρα Σελεμίδου έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού στην τάξη της Έλλης Πασπαλά, παράλληλα με τις σπουδές της στην Ιατρική. Το 2017 πραγματοποίησε το πρώτο δισκογραφικό βήμα της με την κυκλοφορία του δίσκου Τρίτη Έξοδος, από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Συναισθησία
Δήμητρα Σελεμίδου – Blue
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Παρασκευή 06 Μαρτίου | 20.30Συντελεστές:
Δήμητρα Σελεμίδου, φωνή
Γιάννης Παπαδόπουλος, πιάνο
Καλλιτεχνική επιμέλεια:Δήμητρα Σελεμίδου, Αντώνης Θυσιάδης
Εκτέλεση παραγωγής:a. TH

Είσοδος: 15€
Είσοδος για B&EMembers: 12€
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή 
Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7252895

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δήμητρα Σελεμίδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στη Φλώρινα όπου και τελείωσε το Λύκειο και τις πρώτες μουσικές της σπουδές (μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο της Φλώρινας). Σε ηλικία 16 ετών διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση Νέων Καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου ως ερμηνεύτρια, εντυπωσιάζοντας παρά το νεαρό της ηλικίας της, για την ερμηνευτική της αισθαντικότητα και τις φωνητικές της δυνατότητες. Το 2014 συμμετείχε στη δισκογραφική παρουσίαση των διακριθέντων δημιουργών της 4η Ακρόασης ερμηνεύοντας το τραγούδι «Αποφοίτηση» σε στίχους του Γιάννη Βασιλόπουλου και μουσική του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, ενώ το 2015 ο Παρασκευάς Καρασούλος, ο Γιάννης Βασιλόπουλος και ο Γιώργος Ανδρέου την επέλεξαν για να ερμηνεύσει έναν πρωτότυπο κύκλο παιδικών τραγουδιών τους με τίτλο «Ποιος μου χάλασε το τραίνο» (έκδ. Μικρή Άρκτος), μαζί με δύο άλλους νέους ερμηνευτές, την Κορίνα Λεγάκη και τον Δημήτρη Βουτσά. Πήρε μέρος στις ζωντανές εμφανίσεις των δημιουργών –ερμηνευτών της 4ης Ακρόασης, τραγούδησε με τη δασκάλα της Έλλη Πασπαλά στο Μέγαρο Μουσικής και συμμετείχε σε συναυλίες νέων δημιουργών.

Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Συννεφιασμένα βλέμματα» ως προπομπό της ενότητας τραγουδιών με τίτλο «Τρίτη Έξοδος» σε συνεργασία με τον στιχουργό Γιάννη Βασιλόπουλο και τον συνθέτη Σπύρο Παρασκευάκο. Το καλοκαίρι του 2017 βρισκόταν στο πλευρό του Μάριου Φραγκούλη στην καλοκαιρινή του περιοδεία “Μικρό Νησάκι Η Καρδιά” σε όλη την Ελλάδα, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων κομμάτια από την Τρίτη έξοδο.

Ζει πλέον στην Αθήνα όπου παράλληλα με το τραγούδι σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ενώ συνεχίζει μαθήματα φωνητικής με την Έλλη Πασπαλά.

https://www.facebook.com/dimitraselemidou.official/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.