ΑΝΟΙΞΑΝ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!!
24/10/2015
ΣΟΚ – Τσιπάρουν νεογέννητα στο νοσοκομείο Νικαίας
25/10/2015
Όλα

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

 

Υλικά

 

800 γρ. αλεύρι

1 κιλό διάφορα πράσινα λαχανικά (φρέσκο κρεμμύδι, σπανάκι, πράσα, παπαρούνες, λάπατα)

400 γρ. φέτα

300 γρ. βούτυρο

4 αυγά

½ φλ. τσαγιού ρύζι

3 κρεμμύδια ξερά

½ ματσάκι άνηθο

Λίγο νεσεστέ

Ελαιόλαδο

Ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Διαδικασία

 

          Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα χόρτα και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τον άνηθο, τη φέτα τριμμένη, και τα 4 αυγά, το ρύζι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε δυνατά, όλα μαζί. Το ρύζι είναι αυτό που θα τραβήξει τα υγρά από τα χόρτα και δε θα γίνει η πίτα μας νερουλή.

 

          Για να φτιάξουμε το φύλλο: Μέσα στο αλεύρι βάζουμε λάδι, ξύδι, αλάτι και νερό – όσο πάρει – και ζυμώνουμε καλά. Πριν το ανοίξουμε, το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.

 

          Ρίχνουμε στο τραπέζι που θα ανοίξουμε την πίτα λίγο αλεύρι και νισεστέ, για να μην κολλήσει. Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη, το βουτυρώνουμε, το κόβουμε ακτινωτά και διπλώνουμε ένα-ένα τα κομμάτια στο κέντρο. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο από την ανάποδη μεριά που το διπλώσαμε. Κάνουμε το ίδιο και για τα δύο φύλλα.

 

          Βάζουμε, στο ταψί που θα ψήσουμε την πίτα, το ένα φύλλο, ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση, βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο και διπλώνουμε τις άκρες (φτιάχνουμε τον κόθρο). Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω στην πίτα, ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.