Μυστήριο: Γιατί η CIA φοβάται τις τηλεπαθητικές δυνάμεις του Γιούρι Γκέλερ;

To σκουφάκι-σύμβολο των γυναικών στην πορεία κατά του Trump
19/01/2017
Πότε και γιατί να τρώμε απλούς υδατάνθρακες
20/01/2017
Όλα

Ειδήσεις | Γιούρι Γκέλερ

: Τον θυμόμαστε όλοι ως τον «μάγο» που λυγίζει κουτάλια και μπορεί με τη δύναμη της σκέψης του να μαντέψει αντικείμενα χωρίς να έχει καν οπτική επαφή μαζί τους. Ποτέ, όμως, δεν θα μπορούσαμε πως ο άνθρωπος αυτός θα προκαλούσε φόβο στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και μάλιστα στη CIA.

Ο λόγος για τον Γιούρι Γκέλερ, ο οποίος σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, είχε υποβληθεί σε πειράματα το 1972 στο πλαίσιο ενός μυστικού προγράμματος του αμερικανικού στρατού, με την κωδική ονομασία «Stargate Project».

Όπως αναφέρεται στα πρώην απόρρητα έγγραφα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, το «Stargate Project» υπέβαλε άτομα με μοναδικές ικανότητες, όπως ο τηλεπαθητικός Γκέλερ, σε διάφορα τεστ, για να δει εάν και κατά πόσο θα μπορούσαν να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην προστασία της χώρας από κάθε είδους εισβολή.

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή, ο Γκέλερ οδηγήθηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ, όπου του ζητήθηκε να παραμείνει μέσα σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο και να αποδείξει με διάφορες δοκιμασίες τις ξακουστές τηλεκινητικές του ικανότητες.

Αρχικά, η λέξη «φιτίλι» είχε επιλεγεί τυχαία από ένα λεξικό, και είχε αναρτηθεί μαζί με τη φωτογραφία ενός πυροτεχνήματος έξω από το δωμάτιο του Γκέλερ, χωρίς φυσικά εκείνος να μπορεί να τα δει.

«Όταν ο Γκέλερ ρωτήθηκε από την ενδοεπικοινωνία ποιο ήταν το θέμα της εικόνας πίσω από την πόρτα εκείνος απάντησε αμέσως «ένας κύλινδρος που προκαλεί ισχυρό θόρυβο», αποκαλύπτουν τα έγγραφα της CIA.

Η δεύτερη τυχαία επιλεγμένη λέξη που κλήθηκε να μαντέψει ο Γκέλερ ήταν η λέξη «τσαμπί», που συνοδευόταν από τη σχετική φωτογραφία. Ο «μάγος» απάντησε αμέσως ότι «βλέπει σταγόνες νερού να βγαίνουν από την εικόνα», ενώ ζωγράφισε και ο ίδιος σε ένα χαρτί ενωμένους κύκλους που έμοιαζαν με το τσαμπί του κρυμμένου σχεδίου και μάλιστα περιείχαν τον ίδιο αριθμό από ρώγες.

Με βάση αυτά τα δύο τεστ, η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Γκέλερ «επιδεικνύει την υπερφυσική αντιληπτική του ικανότητα με πειστικό και μη αμφισβητήσιμο τρόπο».

Υπενθυμίζεται πως το 2013, ο Γιούρι Γκέλερ είχε αποκαλύψει πως η ιδιότητά του «celebrity medium» δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια κάλυψη, μια «βιτρίνα», για να μπορεί να λαμβάνει μέρος ως πράκτορας σε αποστολές της CIA και της ισραηλινής Μοσάντ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/763823/mystirio-giati-i-cia-fovatai-tis-tilepathitikes-dynameis-toy-gioyri-gkeler#ixzz4WFOuVZlN

 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.