ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 2018

Στιγμιαίος καφές VS καφές φίλτρου, ποιος βγαίνει νικητής; της Ελένης Τσαχάκη
19/09/2018
Ηλίας Βρεττός – «Η Αγάπη Μπορεί»
20/09/2018
Όλα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 2018

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018», η Αντιδημαρχία Παιδείας και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας συνδιοργανώνουν την εκδήλωση:

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο: Οι μαθητές προτείνουν λύσεις για τη βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη»

Καλούμε μικρούς και μεγάλους, με τα πόδια ή με τα ποδήλατα, να χαρούμε την πόλη μας χωρίς αυτοκίνητο! Από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, η οδός Ανοίξεως από την Πλατεία Ελιάς έως την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα είναι προσβάσιμη μόνο για πεζούς και ποδήλατα.

Την ίδια μέρα, στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Αγ.Αναργύρων, μουσική εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, που θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους στις εκστρατείες EcoMobility και FreeMobility αντίστοιχα (με θέματα την οικολογική μετακίνηση & ελεύθερη πρόσβαση ΑΜΕΑ στις πόλεις).

Η συμμετοχή των μαθητών της Βέροιας στις εκστρατείες αυτές που έγιναν την περασμένη άνοιξη ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη. Στο διαγωνισμό FreeMobility συμμετείχαν το ΕΕΕΕΚ Βέροιας και το ΕΝΕΓΥΛ Βέροιας και στον διαγωνισμό EcoMobility, πήραν μέρος το 1ο , 2ο , 4ο και 6ο Γυμνάσια και το Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Ειδικά η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου βραβεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα με το 2ο βραβείο Μουσικής Έκφρασης, ενώ πήρε την 5η θέση καλύτερης εργασίας σε πανελλαδικό επίπεδο και το ΕΝΕΓΥΛ κατέκτησε το 3ο βραβείο Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας.

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας». Από το 2002 η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Για περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.