Έρχονται στο Ηρώδειο τα μπαλέτα Μωρίς Μπεζάρ

Αμύγδαλα μια τροφή σύμμαχος και στο αδυνάτισμα
05/07/2017
Πώς να μην ξοδέψετε μια περιουσία όταν τρώτε έξω -4 κόλπα [εικόνες]
08/07/2017
Όλα

Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες αφιέρωμα με τις εμβληματικές χορογραφίες του Μπεζάρ, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό του 20ου αιώνα.
Τα μπαλέτα Bejart της Λοζάνης έρχονται στο Ηρώδειο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου και γιορτάζουν τα τριάντα χρόνια από την δημιουργία τους, τιμώντας παράλληλα, την επέτειο των δέκα χρόνων από την απουσία του κορυφαίου χορογράφου και ένθερμου φιλέλληνα, Μορίς Μπεζάρ (1927-2007), στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.
Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες αφιέρωμα με τις εμβληματικές χορογραφίες του Μπεζάρ, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό του 20ου αιώνα
Οι πενήντα χορευτές της παράστασης αποθεώνουν την τέχνη του χορού υμνώντας τη ζωή. Τα δημοφιλή μπαλέτα ερμηνεύουν τις σημαντικότερες χορογραφίες της καριέρας του Maurice Bejart, με πάθος και δεξιοτεχνία, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο αισθητικής.
Οι μουσικές της παράστασης συνδυάζουν την κλασική με την τζαζ και την παραδοσιακή, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων από Μπετόβεν, Ροσίνι, μέχρι Ντιούκ Έλινγκτον και Νικ Κέιβ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο «t ‘M et variations…» που δημιούργησε ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου, Ζιλ Ρομάν, μια χορογραφία όπου οι κινήσεις γίνονται λέξεις που απευθύνονται στον Μορίς Μπεζάρ.
Η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση «Bejart fete Maurice» ξεκίνησε, με τιμές εισιτηρίων από 25 έως 100 ευρώ.
http://www.thetoc.gr/politismos/article/erxontai-sto-irwdeio-ta-mpaleta-mwris-mpezar
 
 

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.