Εργαστήρι “Ελεύθερου δημιουργικού παιχνιδιού”

Η παράσταση “Peter Panic” σε σκηνοθεσία Μάρκου Σεφερλή στο θέατρο Περοκέ
29/01/2019
Η ΤΑΙΝΙΑ LEGO 2 (THE LEGO MOVIE 2) – OFFICIAL TRAILER (ΜΕΤΑΓΛ.)
29/01/2019
Όλα
Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας διοργανώνει το εργαστήρι
“Ελεύθερου δημιουργικού παιχνιδιού”
το οποίο βασίζεται στις τέχνες της μουσικής, θεάτρου και ζωγραφικής.
Είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι όπου με περίτεχνο τρόπο, περιπλέκεται η μουσική, το θέατρο και η ζωγραφική, ώστε οι μικροί μας φίλοι να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την τέχνη.
Τα παιδιά θα συμμετέχουν στην εξέλιξη της δράσης και Θα εμπλακούν σε ελεύθερους και κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς και θα περάσουν υπέροχα με τους εμψυχωτές του παιχνιδιού.
Το διαδραστικό παιχνίδι- παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 6-12 ετών
Εμψυχωτές: Δήμητρα Σπηλιοπούλου – Δημήτρης Κυραναστάσης
Διάρκεια παιχνιδιού- παράστασης:1 ώρα και 30 λεπτά
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 18:00
Έναρξη:Κυριακή 3/2
Εισιτήριο συμμετοχής 5 ευρώ/αδέλφια 4 ευρώ
(Για κάθε παιδί μόνο ένας κηδεμόνας ή συνοδός μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση δωρεάν)
Στο θεατράκι της Στέγης του ΣΦΓΤ – Κύπρου 16 – Καβάλα
Τηλέφωνα πληροφοριών-κρατήσεων συμμετοχής: 6977239826-6975699578
——————————————————————————————
Βιογραφικά Σημειώματα Εμψυχωτών:
Δήμητρα  Σπηλιοπούλου
Κλείτου 10,Καβάλα / 65201/ 6975699578: d.spiliopoulou@yahoo.com
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και εφαρμοσμένη ζωγραφική στον ΑΚΤΟ (Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος, συμβεβλημένος με το MIDDLESEX του Λονδίνου) όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση στις Καλές Τέχνες και την Τεχνολογία. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με θέμα « Η Συμβολή της Σκηνογραφίας στη θεατρική πράξη» στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και «Η προφητική ενόραση στο χορό του Αισχύλου»με την σκηνοθέτη και ηθοποιό Α.Μπρούσκου.
Έχει συνεργαστεί με τη Gallery «Σχήμα».Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ενώ το καλοκαίρι του  2018 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στο café Γέφυρες στην Πάτρα.
Γλώσσες:Μιλάει αγγλικά και είναι κάτοχος του Michigan lower.
Εργασιακή εμπειρία
Εργάστηκε στο πρόγραμμα που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης στο Εργαστήριο Ζωγραφικής το 2010-2011 και στο Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου το 2010-2012 ως υπεύθυνη Εικαστικών. Κατά τη διάρκεια της θητείας της της απονεμήθηκε για τη διδασκαλία της το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η UNICEF με θέμα «Τα δικαιώματα των παιδιών».
Δίδαξε θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά στον πολιτιστικό σύλλογο Καλαβρύτων και θεατρικό παιχνίδι  στο 42 δημοτικό σχολείο Πατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου.
Σήμερα ζει και εργάζεται στην πόλη της Καβάλας ως εμψυχώτρια ζωγραφικής και θεατρικού παιχνιδιού στο 7ο Δημοτικό Σχολειο Καβάλας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
——————————————————————————————
Δημήτρης Κυραναστάσης
Kλείτου 10, Καβάλα, 65201 | 6996101030 | : dimitriskiranastasis@yahoo.gr
Βιογραφικό σημείωμα
 O Δημήτρης Κυραναστάσης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1987. Σε ηλικία 18 ετών πήρε το πτυχίο στο κλαρινέτο στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης με καθηγητή τον Ο. Caplescu και βαθμό Άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπου αποφοίτησε με καθηγητές τους Σ. Μουρίκη και  Γ. Σαμπροβαλάκη στην εκτέλεση του κλαρινέτου. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις ωδειακές του σπουδές στο Ωδείο Φ. Νάκας (παράρτημα Κέρκυρας) κατακτώντας το δίπλωμα κλαρινέτου, υπό τον καθηγητή Σπύρο Κρητικό με βαθμό Άριστα.
 Το 2012 απέσπασε το Β΄ Βραβείο στον 1 ο Διαγωνισμό του Δικτύου Δημοτικών Ωδείων Ελλάδος (4η κατηγορία, έως 25 ετών), στο πλαίσιο του οποίου έδωσε σειρά ρεσιτάλ συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Το 2016 έλαβε πιστοποιητικό επιμόρφωσης με θέμα “Μουσικοκινητική Αγωγή” και “Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία” στο Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων κλαρινέτου με τους V. Spaendock, Δ. Λεοτζάκο, Σ. Μουρίκη, Σ. Τζέκο. Παράλληλα  παρακολουθεί μαθήματα σαξοφώνου με τους G. de Flavis και Θ. Σωτηριάδη.
Έπαιξε υπό την διεύθυνση των Μ. Λογιάδη Α. Μπαλτά, και Α. Πυλαρινό ενώ έχει συνεργαστεί   με Φιλαρμονικές και Συμφωνικές Ορχήστρες  δίνοντας συναυλίες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
 Ως μουσικός στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Θοδωρή Αμπαζή, Στρατή Πανούριο και Αλέξανδρο Ευκλείδη.
Ασχολείται ενεργά με τον μουσικό αυτοσχεδιασμό δίνοντας συναυλίες σε Κέρκυρα, Αθήνα και Πάτρα.
Από το 2016 αποτελεί πρώτο κλαρινέτο στη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Πατρεύς. Το 2017 συνεργάστηκε με το Νίκο Γράψα και τους Filokalia Romana ενώ το 2018 δημιούργησε το duο Μουσικής Δωματίου Duo Patras (κλαρινέτο-κιθάρα).
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιoύνταν στην πόλη της Πάτρας όντας καθηγητής κλαρινέτου στα Μουσικά Σχολεία Πάτρας και Αγρινίου.
Σήμερα ζει και εργάζεται στην πόλη της Καβάλας ως Καθηγητής Μουσικής  με έμφαση στο κλαρινέτο στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας
Από το 2018 ξεκίνησε σειρά εκπομπών στο ραδιόφωνο του Κόκκινο στην πόλη της Καβάλας με θέμα την έντεχνη Μουσική δημιουργία στον Ελλαδικό χώρο και  με καλεσμένους από διάφορους χώρους της Μουσικής Τέχνης
Γλώσσες:Μιλάει αγγλικά και είναι κάτοχος του Michigan lower.
Διδακτική εμπειρία
Καθηγητής Κλαρινέτου| Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας | 2014-15. 2016-17. 2017-18.
Καθηγητής Κλαρινέτου| Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρινίου | 2015-16.
Yπεύθυνος του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων 2017-18
Πρότυπα εργαστήρια Μουσικού Αυτοσχεδιασμού και Εργαστηρίου Τεχνών στο πολιτισικό Καφέ Γέφυρες Πάτρα 2018
Πτυχίο Κλαρινέτου | 16/06/2006 | Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
Δίπλωμα Κλαρινέτου | 22/06/2008 | Ωδείο Φ. Νάκας (παράρτημα Κέρκυρας)
Πτυχίο στην επιστήμη και τέχνη της Μουσικής (ειδίκευση εκτέλεση Κλαρινέτου)| 28//09/2012 | Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Μουσικών Σπουδών
“Μουσικοκινητική Αγωγή” και “Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία” (εξάμηνο σεμινάριο) | 07/09/2016 | Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
       Ο Πρόεδρος                              Η Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης Καμπουρίδης                       Ζωή Βυζοβίτη
citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.