CHINA DREAM ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πως θα βάλεις σωστά το ρουζ στο πρόσωπο σου..!
22/11/2014
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ – PARTY TIME ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
23/11/2014
Όλα

Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας
China Dream
Γιατί τα όνειρα καταργούν όλους τους νόμους – ακόμα και τη βαρύτητα!
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
17 – 21 Δεκεμβρίου
Ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές τους κινεζικού πολιτισμού, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας (China National Acrobatic Troupe), επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα ονειρικό υπερθέαμα ακροβατικής τέχνης και καταιγιστικής δράσης, παρουσιάζοντας την παράσταση Όνειρο, το αρτιότερο και εντυπωσιακότερο θέαμα που έχει παρουσιάσει ο διάσημος θίασος στη μακρόχρονη ιστορία του.
2Η παράσταση Όνειρο συγκεντρώνει τους κορυφαίους ακροβάτες-καλλιτέχνες της Κίνας σε μια μαγική, ονειρική παραγωγή, με τα πιο ασύλληπτα ακροβατικά που έχει να επιδείξει η χώρα αυτή.  Ένα θέαμα στο οποίο το ακατόρθωτο γίνεται εφικτό, το όνειρο πραγματικότητα και οι θεατές αναρωτιούνται αν αυτό που είδαν στ’ αλήθεια συνέβη!
Η παράσταση Όνειρο αντιπροσωπεύει την αδιάκοπη επιδίωξη του Εθνικού Θεάτρου Ακροβατών της Κίνας για το “πάντρεμα” της παραδοσιακής κουλτούρας με τις υψηλοτάτου επιπέδου ακροβατικές τέχνες, εμπλουτίζοντάς την με καινούργια στοιχεία και σύγχρονες τεχνικές. 
Μέχρι τώρα, ο εκπληκτικά πειθαρχημένος 50μελής θίασος έχει κερδίσει 45 χρυσά μετάλλια σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ έχει επισκεφτεί περισσότερες από 120 χώρες ανά τον κόσμο.
Το ChinaDream παρουσιάζει δεκατρία εκθαμβωτικά νούμερα που συνδυάζουν τα ακροβατικά με το μπαλέτο, την όπερα, τις πολεμικές τέχνες και την κωμωδία. Πάνω απ’ όλα όμως, πρόκειται για δεκατρία συναρπαστικά νούμερα που κόβουν την ανάσα με την ακρίβεια, τον  συγχρονισμό και την απόλυτη πειθαρχία που απαιτούν.
Η καταιγιστική δράση του China  Dream περιλαμβάνει εναέριους στροβιλισμούς, θεόρατες πυραμίδες από ευλύγιστα σώματα, ποτάμια από μετάξι και πολύχρωμες παραδοσιακές στολές, αλλά και ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα, σ’ ένα εμπνευσμένο υπερθέαμα που μπολιάζει την μακραίωνη ακροβατική παράδοση της Κίνας με τις σύγχρονες χορευτικές τάσεις. Ονειρικές και μαγικές, ξεσηκωτικές και γεμάτες αδρεναλίνη – όλες οι εικόνες της παράστασης αψηφούν τους νόμους της φυσικής και την ανθρώπινη ανατομία, και μένουν αξέχαστες για την τεχνική και την αισθητική τους.  Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη τους παρουσίαση, όλα τα νούμερα της παράστασης διακρίθηκαν στους πιο απαιτητικούς  διεθνείς διαγωνισμούς, αποσπώντας σημαντικά βραβεία.
Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας είναι μια ομάδα-θρύλος, που αποτελείται από τους κορυφαίους κινέζους ακροβάτες και ταυτόχρονα λειτουργεί ως ένας σπουδαίος πρεσβευτής του κινεζικού πολιτισμού στη Δύση. Με το ChinaDream η ομάδα κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά, δημιουργώντας πραγματικά κομψοτεχνήματα ακροβατικών, που επιβεβαιώνουν την παγκόσμια φήμη  της.
Ζήστε κι εσείς το ChinaDream-ένα μαγικό όνειρο που καταργεί όλους τους νόμους, ακόμα και τη βαρύτητα! 
Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας: ό,τι θέλετε να ξέρετε!
Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας, που δημιουργήθηκε το 1950 με προσωπικό ενδιαφέρον του Ζου Ενλάι, πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είναι η πρώτη ακροβατική ομάδα που συστάθηκε μετά την ανακήρυξη του νέου κινεζικού κράτους. Έκτοτε, έχει αναδειχθεί στο σημαντικότερο εθνικό θεσμό της τέχνης των ακροβατικών στην Κίνα, μιας τέχνης βαθιά ριζωμένης στην κινεζική κουλτούρα και παράδοση.
Ο θίασος αντλεί τα μοναδικά του νούμερα από τη μακραίωνη ιστορία και την παράδοση της Κίνας και της Ανατολής, από τους μύθους και τη μυστικιστική ατμόσφαιρά της, συνδυάζοντάς τα με τις πλέον καινοτόμες ακροβατικές τεχνικές. Επιπλέον, ο θίασος συνδέει γόνιμα την ακροβασία με την όπερα, το χορό, τη μουσική και τις πολεμικές τέχνες. Δεν είναι τυχαίο ότι το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας πρωταγωνίστησε στις εντυπωσιακές Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι καλλιτέχνες της ομάδας συχνά συμμετέχουν στους διασημότερους ακροβατικούς θιάσους του κόσμου, όπως το περίφημο «CirqueduSoleil».Η σχολή που έχει δημιουργήσει, τα δεκάδες χρυσά μετάλλια και οι διακρίσεις που απέσπασε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς το καθιστούν ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο διεθνών διαστάσεων. 
Μέχρι τώρα, ο εκπληκτικά πειθαρχημένος πενηνταμελής θίασος έχει κερδίσει 48 χρυσά μετάλλια σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ έχει επισκεφθεί περισσότερες από 120 χώρες ανά τον κόσμο (Ιαπωνία, ΗΠΑ, Τουρκία, Κορέα, Πορτογαλία, Γαλλία, Ταϊλάνδη, Ινδία, Γερμανία, Ζάμπια, Νότια Αφρική και Ρωσία μεταξύ άλλων). Ακόμη, το Θέατρο έχει ιδρύσει τη Διεθνή Σχολή Τεχνών του Πεκίνου όπου διδάσκεται χορός, υποκριτική και Κινέζικες πολεμικές τέχνες, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην εκπαίδευση των ανερχόμενων ταλέντων και στη συνέχιση της παράδοσης. Το πνεύμα απορρόφησης, ανάπτυξης και καινοτομίας στις ακροβατικές τέχνες που χαρακτηρίζει την ομάδα έχει θριαμβεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΒΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Από  17 έως 21 Δεκεμβρίου 2014
Προπώληση:  Εκδοτήρια Πλ.Αριστοτέλους  Μεγάρου Μουσικής 2310895938-9 και ,www.tch.gr
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :
17 Δεκεμβρίου 2014 έως 19 Δεκεμβρίου 2014
Τετ|Πεμ|Παρ     20:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
20 Δεκεμβρίου 2014
Σαβ     17:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
20 Δεκεμβρίου 2014
Σαβ     20:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
21 Δεκεμβρίου 2014
Κυρ     12:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
21 Δεκεμβρίου 2014
Κυρ     17:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
 
Τιμές εισιτηρίων: 48? (32?*), 38? (25?*), 30? (20?*), 22? (15?*), 14? (10?*) 
* Τιμές εισιτηρίων για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας
 

Σωτήρης Καραμπέτσος
Σωτήρης Καραμπέτσος
Πτυχιούχος των πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ. Από το 2008 ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις, το ραδιόφωνο, την επικοινωνία και την διοργάνωση εκδηλώσεων. Φιλόδοξος, ανήσυχο πνεύμα, τελειομανής. *Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων και θεμάτων που φιλοξενεί ή αναδημοσιευει. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.