«Βούλιαξαν» οι σκηνές στα λασπόνερα της Ειδομένης

Ποινή φυλάκισης για όσους γονείς αναρτούν τα παιδιά τους στο facebook!
04/03/2016
Ανησυχία για αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά το «λουκέτο» στο Κύπελλο Ελλάδας
04/03/2016
Όλα

Χάος και απελπισία στους καταυλισμούς της Ειδομένης όπου 12 χιλιάδες άνθρωποι δίνουν μάχη να κρατηθούν όρθιοι… για να καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ όταν και όποτε αυτά ανοίξουν.

Οι καταυλισμοί έχουν μετατραπεί πλέον σε απέραντους βάλτους από τη λάσπη που προκάλεσε η βροχή που έπεφτε χθες ασταμάτητα. Παιδιά άρρωστα στο έλεος. Την ώρα μάλιστα που οι «Γιατροί του Κόσμου» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση επιδημιών. Οικογένειες ψάχνουν ένα στεγνό σημείο, προκειμένου να ακουμπήσουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

 

 

 

 

 

 

Ιδια κατάσταση στην Πλατεία Βικτωρίας και στον Πειραιά.Τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και την πέτρινη αποθήκη έχει διαθέσει ο ΟΛΠ για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, που σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του οργανισμού ανέρχονται περίπου σε 3.000 άτομα. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στη διάρκεια της νύχτας και της βροχόπτωσης, πολλά άτομα μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην πέτρινη αποθήκη κοντά στην πύλη Ε1, αφού τη νύχτα υπήρξε μεγάλος συνωστισμός στον επιβατικό σταθμό της Ε2. Σήμερα το πρωί δόθηκε για φιλοξενία και ο επιβατικός σταθμός του ΟΛΠ στην πύλη Ε7.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ/ΜΠΕ είπε ότι το κεντρικό συντονιστικό κέντρο από τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε πλήρη εφαρμογή και επιλαμβάνεται για όλα τα ζητήματα και το συνολικό σχεδιασμό προκειμένου οι μεταναστευτικές ροές να είναι ομαλοποιημένες και να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση τόσα στα νησιά και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.

 

 

 

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/bouliaksan-oi-skines-sta-lasponera-tis-eidomenis

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.