Αυτός είναι ο πασίγνωστος εφοπλιστής που αγοράζει το Mega;

Καβάλα: Δηλώσεις Δημάρχου για μεταναστευτικό & Στρατόπεδο Ασημακοπουλου
02/11/2015
«Η κηδεία της… αξιοπρέπειας» – Η φωτογραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο
03/11/2015
Όλα

Ποιος εφοπλιστής φέρεται να αγοράζει το Mega;

Μια ανάσα χωρίζει τον εφοπλιστή Θόδωρο Βενιάμη από το να περάσει στα δικά του χέρια του Mega.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Kourdistoportokali, η φημολολογία των τελευταίων ημερών εντείνεται όλο και περισσότερο και τον θέλει να είναι αυτός το νέο αφεντικό.

Ο κ. Βενιάμης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, επέλεξε να επενδύσει στο κανάλι των εκδοτών παρά να ξεκινήσει εκ του μηδενός διεκδικώντας μια νέα συχνότητα όταν η κυβέρνηση προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό.

Το ερώτημα που γεννάται, είναι ποιοι από τους ήδη υπάρχοντες μετόχους θα παραμείνουν στο κανάλι.

Ωστόσο, όπως και να διαμορφωθεί το επιχειρηματικό προφίλ, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιάμη να περνάει στο όνομά του το πλειοψηφικό πακέτο και τους υπόλοιπους μετόχους ν’ ακολουθούν.

O κ. Θεόδωρος Βενιάμης, γεννήθηκε το 1950 στο Βροντάδο της Χίου και είναι γιος του χιώτη καπετάνιου Λευτέρη Βενιάμη.

Σε ηλικία 27 ετών και έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών ιδρύει τη ναυτιλιακή εταιρεία Golden Union Shipping Co., μαζί με τον κ. Γιώργο Γαβριήλ, τον Χριστόφορο και τη Μαριάνθη Ανδρεάδη και τον Ισίδωρο Σαράντη.

Κι άλλες επενδύσεις

Ο κ. Βενιάμης, εκτός της ναυτιλιακής του εταιρίας, έχει επενδύσει και σε πολλούς κλάδους της οικονομίας εκτός από τη ναυτιλία, επιστρέφοντας έτσι στην πατρίδα ένα μέρος του πλούτου που αποκτήθηκε στη θάλασσα.

Ένας τομέας στον οποίο έχει να επιδείξει αξιόλογη επιχειρηματική δράση είναι αυτός των τηλεπικοινωνιών, στον οποίο διατηρεί συμφέροντα στην Οtesat-Μaritel, εταιρεία που παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Επίσης και ο τραπεζικός τομέας έχει προκαλέσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον του. Είναι ένας από τους πρώτους μετόχους της Μarfin και λέγεται ότι ακόμη και σήμερα διατηρεί και εδώ συμφέροντα.

Σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Βενιάμης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που σπάνια θα συναντήσει κανείς στα λαμπερά σαλόνια.

Είναι δύσκολος με την επικοινωνία και επιφυλακτικός με τα ΜΜΕ, καθώς κατά το παρελθόν δέχθηκε πολλές φορές επιθέσεις γιατί θέλησε να εισέλθει σε αγορές που λίγο ως πολύ θεωρήθηκαν «κλειστές», με αποτέλεσμα να «ενοχλήσει».

http://www.athensmagazine.gr/tv/aytos-einai-o-pasignwstos-efoplisths-poy-agorazei-to-mega

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.