Αρνήθηκε η ΕΛΜΕ Καβάλας πρόταση της ΟΛΜΕ για τη διοργάνωση του 10ου Εκπαιδευτικού συνεδρίου

"Ξεκαλοκαιριάζοντας στον ποταμό": το μυθιστόρημα του Χρήστου Σαμπανίδη από τις εκδόσεις Θίνες
11/12/2015
Aπό καριερίστα έγινε πρόσφυγας – Η συγκλονιστική ιστορία της μητέρας που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Ευρώπη (Photos)
11/12/2015
Όλα
Την πρόταση της ΟΛΜΕ προκειμένου να φιλοξενηθεί στην Καβάλα την άνοιξη του 2016 επιστημονικό συνέδριο αρνήθηκε η τοπική ΕΛΜΕ, διότι όπως μας εξήγησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η πρόεδρος Σοφία Φιλιππίδου η πόλη δε διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές προκειμένου να υποδεχθεί τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διοργάνωσης. Η πρόεδρος αποφάνθηκε πως οι υποδομές δε θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ένα πλήθος 800 – 1.000 ατόμων που θα έφταναν στην πόλη. Ενώ και οι διοικούντες της ΕΛΜΕ Καβάλας είναι λιγοστοί ώστε να αναλάβουν το βάρος μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Επιπλέον, οι

γενικότερες συνθήκες και οι εξελίξεις στην παιδεία απαιτούν άλλες προτεραιότητες και όχι τη δαπάνη χρόνου και κόπου για την προετοιμασία ενός επιστημονικού συνεδρίου. Η πρόταση της ΟΛΜΕ περί φιλοξενίας διατυπώθηκε προ 15μερου και η απόρριψή της από τη διοίκηση της ΕΛΜΕ ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Δεύτερη φορά το συνέδριο στην ΕΛΜΕ
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καβάλας, πριν από έναν μήνα περίπου πληροφορήθηκε την πρόταση της Ομοσπονδίας, να διοργανωθεί στην Καβάλα επιστημονικό συνέδριο, αυτό που γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας, από την ΟΛΜΕ.
Τότε το θέμα είχε συζητηθεί και είχε απορριφθεί. Πριν από δέκα περίπου ημέρες η διοίκηση της ΕΛΜΕ επανέφερε την πρόταση σε συζήτηση χωρίς το αποτέλεσμα αυτής ν΄ αλλάξει. Δηλαδή μετά από ψηφοφορία που έγινε αποφασίστηκε το συνέδριο να μην οργανωθεί από την Καβάλα λόγω δυσκολιών που ανέκυπταν οργανωτικά.
Υπέρ της πραγματοποίησης του συνεδρίου στην Καβάλα τάχθηκαν δύο εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, ο κ. Τότης και ο κ. Πετρούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες θετικός στην πραγματοποίηση του συνεδρίου ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Θανάσης Μαλγαρινός.
Τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου ψήφισαν λευκό και τρία ακόμη ψήφισαν αρνητικά. Κατόπιν αυτού του αποτελέσματος της ψηφοφορίας η ΕΛΜΕ Καβάλας αποφάσισε να μην κάνει δεκτή για δεύτερη φορά την πρόταση, το συνέδριο της Ομοσπονδίας να γίνει στην πόλη μας.
Στελέχη πάντως της διοίκησης της ΟΛΜΕ υποστηρίζουν ότι ακόμη και τώρα αν η ΕΛΜΕ δεχτεί το συνέδριο προλαβαίνει να γίνει στην Καβάλα, τον προσεχή Μάρτιο.
Πηγη – proininews.gr & http://dictyo.gr/index.php/categories/item/29321-arnithike-i-elme-kavalas-protasi-tis-olme-gia-ti-diorganosi-synedriou
citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.