Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος παρουσιάζει την παράσταση «Το ταξίδι στα λιμάνια του κόσμου»
25/08/2016
Ασθενής στο νοσοκομείο Χαλκίδας ξυλοκόπησε γιατρό επειδή περίμενε ώρα
26/08/2016
Όλα

59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης
«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ»
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Σάββατο 27 Αυγούστου, ώρα 21.00
 
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ», παρουσιάζεται το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
 
Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη βασισμένη σε μία πρόταση της ομάδας ΙΔΕΑ.
 
Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.
 
Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και .….το πανηγύρι αρχίζει.
 
Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!
 
«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ»
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Σάββατο 27 Αυγούστου, ώρα 21.00
 
Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.
 
Ταυτότητα παράστασης:
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:
Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Γάκης
Sound Designer – Μουσικός επί Σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου
ΣΚΗΝΙΚΑ: Παναγιώτα Κοκκορού – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασιλική Σύρμα
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ίρις Κανδρή
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λευτέρης Πλασκοβίτης
 
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης
 
Τιμές εισιτηρίων
15€ κανονικό, 12€ (φοιτητικό, ανέργων), προπώληση και viva.gr: 12€
 
Προπώληση:
Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00 το απόγευμα.
 
Δράμα: «Granazi Store» 19ης Μαϊου 89 & Γεωργίου Παπανδρέου 21, Τηλ. 2521045812
 
Ξάνθη: Βιβλιοπωλείο Δύο -2-, Βενιζέλου 29, τηλ: 25410-27777
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.
 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
Για την παράσταση έγραψαν:
 
Κατερίνα Διακουμοπούλου
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, 30/7/2016
Μιάμιση ώρα διαρκεί η «Αριστοφανιάδα», η πνευματώδης σάτιρα της Ομάδας ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και του Δημήτρη Ζουγκού, η οποία είναι ένα πνευματικό βαριετέ, μία θεότρελη συμπύκνωση κωμικής επιδεξιότητας.
 
Η παράσταση διατρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα τις περικοπές από τις αριστοφανικές κωμωδίες, αποτυπώνει τους αναγνωρίσιμους τύπους, υπογραμμίζει τα γνωστά αριστοφανικά μοτίβα και συμπυκνώνει τα κύρια θέματα της αρχαίας αθηναϊκής κωμωδιογραφίας με επικαιροποιητική ματιά.  Πρόκειται για μια «χονδροειδή» σκηνοθεσία (σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης) πληθωρικής εξυπνάδας, με οπτικό και λεκτικό χιούμορ, με σαφείς στόχους και με  αμεσότητα του τρόπου. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της σκηνοθεσία είναι η παιγνιώδης θεατρικότητα, η ειρωνεία και ο κριτικός λόγος του μετασχηματισμένου θεατρικού κειμένου.
 
CRETEPLUS.GR
«Αριστοφανιάδα»: H ξέφρενη θεατρική κωμωδία-ύμνος στον Αριστοφάνη είναι ό,τι καλύτερο είδαμε φέτος!!
Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα, πιο μεγάλο στοίχημα, από το συνδυασμό της σημερινής πραγματικότητας, με τον κόσμο (τον πάντα επίκαιρο) του Αριστοφάνη, με στόχο να υμνήσει τον ίδιο τον μεγάλο σατιρικό ποιητή, καυτηριάζοντας όμως όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πάντες στις μέρες μας.
 
Αυτό το πετυχαίνει η «Αριστοφανιάδα». Η προσπάθεια του Κώστα Γάκη, του Κωνσταντίνου Μπιμπή και της Αθηνά Μουστάκα και συνολικά του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, μεταφέρεται με άψογο τρόπο στο θεατρικό σανίδι, μέσα από το εκπληκτικό επιτελείο των ταλαντούχων ηθοποιών που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή εξύμνησης του Αριστοφάνη.
 
E.E.K.A Γιώργος Παπανικολάου
Στην θεατρική παράσταση ‘ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ’
Ένας είναι ο μέγας αρχαίος ποιητής της κωμωδίας των καλοκαιριών μας. Ένας ο μαέστρος της σάτιρας των πρόγονών μας. Του διαχρονικού μας γέλιου. “Αχαρνής”, “Ιππής”, “Νεφέλες”, “Σφήκες”, “Ειρήνη”, “Όρνιθες”, “Λυσιστράτη”, “Θεσμοφοριάζουσες”, “Βάτραχοι”, “Εκκλησιάζουσες”, “Πλούτος”.
Κι ήταν όλα τα έργα εκεί. Σε ένα κολάζ, εκείνου που επέστρεψε από τον Άδη, καθότι διεκόπη η ζωή εν ώρα πρόβας, να μας αποδείξει τη σπουδαιότητα του να είσαι “δάσκαλος” της κωμωδίας.
Αποτέλεσμα έμπνευσης του Κώστα Γάκη, της Αθηνάς Μουστάκα και του Κωνσταντίνου Μπιμπή, η “ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ”.
Σκηνοθέτησε ο πρώτος, σε ένα έξυπνο σκηνικό κι έδωσε τη σκυτάλη σε ταλαντούχους ηθοποιούς, να κομίσουν το “πνεύμα” του “πατέρα του σαρκασμού” με όλα τα πλεονεκτήματα, τα χαρακτηριστικά, τις υπερβολές, τις εμμονές, “τα λάθη και τα πάθη” ενός “επώδυνου” συγγραφέα.
Πράξεις, συνήθειες, φυσικά ελαττώματα, “φαλλοί”, υπερβολές, “ιωνικοί τύποι”, χωρατά, βωμολοχίες, καυστικότητα, γέλια και γελοία, όλα στο μπλέντερ σε μια παράσταση που σου παρέχει το μεγαλείο της αναγνώρισης των θεατρόφιλων καλοκαιριών που σε χαρακτήρισαν.
 
DEBOP.GR
Σε έναν κατάμεστο χώρο, το πάντα μαγευτικό Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, ξεδιπλώθηκε μπροστά μας ολόκληρη η συγγραφική διαδρομή του Αριστοφάνη. Η κατάθεση της ομάδας ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κων/νος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ζουγκό και μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, μας μετέφερε για περίπου δύο ώρες σε άλλη διάσταση.
 
Το ασταμάτητο χιούμορ, τα κλασικά κείμενα σε συνδυασμό με τη σύγχρονη δραματουργική επεξεργασία της ομάδας, οι αεικίνητοι πρωταγωνιστές, η μουσική της παράστασης και το ένθερμο κοινό, αποτέλεσαν καταλυτικά στοιχεία της βραδιάς.
 
Μια παράσταση με όλη τη μαγεία του αριστοφανικού έργου, με υπέροχα κοστούμια και σκηνικό, μια άμαξα από την οποία εμφανίζονται και στην οποία εξαφανίζονται όλοι οι ρόλοι, ένα έργο βαθιά πολιτικό και κοινωνικό που μας άγγιξε ιδιαίτερα.
 
Θεατής D στο ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ
Είδα την πρώτη παράσταση στο Ηρώδειο! Ανατρίχιασα πολλές φορές και βούρκωσα. Ένιωσα ότι η γενιά μου παίρνει επιτέλους σκηνή, προτείνοντας μια άλλη αισθητική. ευγενική, φρέσκια, πνιγμένη στη φαντασία και το  όνειρο, με τη ρομαντική πρόθεση του Τζον Λένον.
 
…είναι υπέροχο να μην αρέσει σε κάποιον θεατή  η παράσταση που τον κάνει να σκέφτεται και να φαντάζεται προκειμένου να την ευχαριστιέται, την ώρα που τη βλέπει, αλλά αυτό δεν την καθιστά “όχι Αριστοφάνη”. Ίσα ίσα… αν θέλει και στο θέατρο να βλέπει τα σκουπίδια της τηλεόρασης και τους τηλεοπτικούς εκχυδαϊσμούς, τις ευκολίες και τις μανιέρες των εμπορικών ανεβασμάτων, ας ανοίξει την τηλεόρασή του και καλά σαράντα..
 

Χρυσή Κατσαμακίδου
Χρυσή Κατσαμακίδου
Η Χρυσή Κατσαμακίδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της (Τομέας πληροφορικής-Δικτύων Η/Υ με ειδικότητα Υποστήριξης συστημάτων Υπολογιστών και στο τομέα Οικονομίας και Διοίκησης με ειδικότητα Υπαλλήλων Διοίκησης) 17 Χρόνια τώρα είναι ραδιοτηλεπτική παράγωγος σε γνωστά Μ. Μ .Ε. της ΑΜΘ. Ταυτόχρονα έχει συνεργασία με Μ. Μ. Ε. των Αθηνών και της Θεσσαλονικης και είναι καλλιτεχνική ανταποκρίτρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για γνωστό μουσικό περιοδικό με έδρα την Αθήνα. *Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων και θεμάτων που φιλοξενεί ή αναδημοσιευει. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.