Απότομη αύξηση: Πάνω από 260 μετανάστες έφτασαν στα νησιά μέσα σε λίγες ώρες

Το δικαστήριο δέσμευσε την περιουσία των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον μικρό Στάθη
09/12/2016
Μάνατζερ ποδοσφαιριστών εμπλέκεται στη διακίνηση των αναβολικών – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ
09/12/2016
Όλα

ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ωστόσο, οι ροές χαρακτηρίζονται αυξημένες, αλλά όχι ανησυχητικές.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από ένα μεγάλο διάστημα πολύ μικρών ροών (μηδενικών μάλιστα σε Χίο και Σάμο), στο νησί της Λέσβου έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/12) 4 επιχειρήσεις διάσωσης, κατά τις οποίες περισυνελέγησαν από τη θάλασσα 200 άτομα αφρικανικής καταγωγής.

Λίγες ώρες αργότερα, μια βάρκα με 66 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκε στη νησίδα Πάσπαργο, από ιταλικό σκάφος της Frontex που εκτελούσε περιπολίες στη Χίο, με τους διασωθέντες να μεταφέρονται στο λιμάνι του νησιού.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται καταγεγραμμένοι-εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί, 11.344 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο βρίσκονται 5.772, στη Χίο 3.515 και στη Σάμο 2.057. Αγνωστο παραμένει, όμως, το πόσοι ακόμα διαμένουν εκτός δομών που ο αριθμός τους ελέγχεται από την υπηρεσία πρώτης υποδοχής. Δηλαδή πόσοι έχουν λάβει τρίπτυχο προσωρινής διαμονής, διαμένουν δε στο νησί σε δομές μη κυβερνητικών οργανώσεων και οργανισμών, αφού δεν έχουν πού να μείνουν αν μετακινηθούν στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Ανησυχία για την απουσία των τουρκικών Αρχών -Πώς έφυγαν από την Τουρκία οι πρόσφυγες
Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η πληροφορία που δόθηκε στις Aρχές από τους αφιχθέντες στη Λέσβο ότι σχεδόν όλοι όσοι επέβαιναν στις βάρκες και οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των 200 διέμεναν σε κλειστούς καταυλισμούς στη βορειοδυτική Τουρκία, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες «άνοιξαν» αφού εγκαταλείφθηκαν από τις τουρκικές Αρχές.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι χιλιάδες είναι οι Αφρικανοί, κυρίως από χώρες της βόρειας και της κεντρικής Αφρικής, που έφτασαν στα παράλια της Τουρκίας και αναζητούν τρόπο να περάσουν στα νησιά.

Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο πληροφορίες από τις διωκτικές λιμενικές Αρχές αναφέρουν ότι τα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής, που συνήθως επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή των συνόρων στο βόρειο Αιγαίο, «έχουν εξαφανιστεί».

Πηγή: Απότομη αύξηση: Πάνω από 260 μετανάστες έφτασαν στα νησιά μέσα σε λίγες ώρες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/306328/apotomi-ayxisi-pano-apo-260-metanastes-eftasan-sta-nisia-mesa-se-liges-ores#ixzz4SMCNrjxK

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.