«Εδώ είμαι βρε ηλίθιε», η πρώτη φράση σκύλου που αποκρυπτογραφήθηκε από επιστήμονες

Η Αντίστροφη Μέτρηση Άρχισε… Ονειρούπολη Δράμας – Το χωριό του Αη Βασίλη
20/11/2015
86χρονη στη Κρήτη περιμένει αρματωμένη τους τζιχαντιστές
20/11/2015
Όλα

Μια μοναδική στα χρονικά επιστημονική επιτυχία σημείωσαν Σκανδιναβοί ερευνητές, οι οποίοι κατόρθωσαν για πρώτη φορά να αποκρυπτογραφήσουν το γάβγισμα σκύλου μέσω μιας νέας, επαναστατικής συσκευής. Ο σκύλος φέρεται να είπε τη φράση «εδώ είμαι βρε ηλίθιε, δε με βλέπεις;» απαντώντας στο ερώτημα «που είσαι βρε;» των επιστημόνων.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του No More Woof Project, κατάφεραν για πρώτη φορά να «μεταφράσουν» το γάβγισμα ενός σκύλου μέσω μιας ειδικής συσκευής που έχουν αναπτύξει, η οποία καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και αποκρυπτογραφεί τους ήχους των σκύλων και τους αποδίδει με ανθρώπινο λεξιλόγιο.

Oι προσπάθειες της ερευνητικής ομάδας έφεραν αποτέλεσμα πριν από μερικές μέρες όταν στην επαναλαμβανόμενη ερώτηση «που είσαι βρε;» ένας από τους σκύλους που συμμετείχε στο πείραμα «απαντούσε» με συγκεκριμένο τρόπο, με αποτέλεσμα η συσκευή να καταφέρει να την αποδώσει σε ανθρώπινη γλώσσα.

Η επιστημονική αυτή επιτυχία θεωρείται ορόσημο στη σχέση μεταξύ ανθρώπου και του παραδοσιακού συντρόφου του, ενώ δεν είναι απίθανο στο μέλλον οι συσκευές αυτές να είναι διαθέσιμες και στο εμπόριο, ώστε τα αγαπημένα μας κατοικίδια να απαντήσουν και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα όπως «είσαι καλό παιδί;» καθώς και γιατί γλείφουν επί τόσες ώρες καθημερινά τα γεννητικά τους όργανα.

 

«Εδώ είμαι βρε ηλίθιε», η πρώτη φράση σκύλου που αποκρυπτογραφήθηκε από επιστήμονες

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.