Αποχαιρέτησε την Ελλάδα ο Ομπάμα

Η επανεμφάνιση του Χρήστου Πολίτη μετά από πολλά χρόνια απουσίας του (vid)
16/11/2016
Ισόβια στη μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου
16/11/2016
Όλα

Είχε σύντομη συνομιλία στην πίστα του αεροδρομίου με τον Αλέξη Τσίπρα, που τον συνόδεψε μέχρι το «Air Force One» – Ανέβηκε «τροχάδην» τα σκαλιά, γύρισε, αποχαιρέτησε την Ελλάδα και αναχώρησε για το Βερολίνο

Παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, στην πίστα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, από την Ελλάδα, καθώς ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, που τον συνόδεψε μέχρι τις σκάλες του αεροπλάνου, ενώ, την ώρα που το άγημα του απέδιδε τιμές, ο κ. Ομπάμα μιλούσε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζεφ Πάιατ.

Ακολούθως, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβηκε «τροχάδην» τα σκαλιά, κοντοστάθηκε, γύρισε και σήκωσε το χέρι του, σε έναν τελευταίο χαιρετισμό προς τους Έλληνες και την Ελλάδα, αναχωρώντας για τον επόμενο ευρωπαϊκό προορισμό του, που είναι το Βερολίνο.

Λίγο νωρίτερα, και εν αναμονή της αυτοκινητοπομπής του προέδρου των ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός «συνελήφθη» και πάλι από τον φακό να περιμένει τον πλανητάρχη, έχοντας τα χέρια στις τσέπες του.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Αθήνα, που αφήνει την κυβέρνηση ικανοποιημένη από τις δηλώσεις του υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους και του τερματισμού της λιτότητας, και εμάς τους υπόλοιπους με μια γλυκόπικρη αίσθηση, καθώς τόσο χαρισματικές προσωπικότητες, δεν έχει κανείς την ευκαιρία να συναντήσει διά ζώσης συχνά…

http://www.protothema.gr/greece/article/628863/apohairetise-tin-ellada-o-obama/

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.