Και όμως συμβαίνει: Άνδρες κάνουν σεξ με άνδρες χωρίς να είναι gay

Δέκα νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
12/01/2016
Η απάντηση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για τα 16.500 ευρώ μέσω… Βουλγαρίας
12/01/2016
Όλα

Η πεποίθηση πως οι ετερόφυλες γυναίκες αναπτύσσουν πιο εύκολα σεξουαλικές σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου, κυρίως για λόγους πειραματισμού, αποτελεί ένα σύνηθες κλισέ και την επικρατούσα ιδέα που έχει ο κόσμος πάνω στο θέμα.

Από ότι φαίνεται όμως οι ετερόφυλοι άντρες είναι εξίσου ανοιχτοί στο να τεστάρουν την σεξουαλικότητά τους με άλλους άντρες.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια νέα έρευνα από το Centers for Disease Control (CDC) της Αμερικής που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη στο National Health Statistics Report και η οποία επιδεικνύει μια νέα φουρνιά «εθνικών εκτιμήσεων της σεξουαλικής συμπεριφοράς, της σεξουαλικής έλξης και του σεξουαλικού προσανατολισμού μεταξύ γυναικών και ανδρών ηλικίας 18-44».

Ανάμεσα στις δεκάδες σελίδες ευρημάτων που παρουσιάζονται στην έρευνα, υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως ένας σημαντικός αριθμός ετερόφυλων ανδρών κάνει όντως γκέι σεξ με άλλους ετερόφυλους άντρες -όχι με ομοφυλόφιλους.

Η έρευνα διεξάχθηκε πάνω σε περισσότερα από 9.000 άτομα, από το 2011 μέχρι το 2013, τα οποία και ρωτήθηκαν για τις σεξουαλικές τους εμπειρίες αλλά και για το ποιος σεξουαλικός προσανατολισμός τους χαρακτηρίζει.

Εκεί όμως που το θέμα απέκτησε πραγματικό ενδιαφέρον ήταν στην αντίθεση που παρουσιάστηκε μεταξύ του σεξουαλικού προσανατολισμού που δήλωναν οι συμμετέχοντες και των σεξουαλικών εμπειριών που είχαν στη ζωή τους.

Όπως αναφέρει το Mic, μόνο το 1.9% των αντρών που πήραν μέρος στην έρευνα αυτό-προσδιορίστηκαν ως ομοφυλόφιλοι, ενώ το 2% του συνόλου δήλωσαν αμφιφυλόφιλοι.

Παρόλα αυτά, το 6.2% των ανδρών δήλωσαν πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με άτομα του ίδιου φύλου. Το οποίο σημαίνει πως οι άντρες που δήλωσαν ανοιχτά πως είναι γκέι στην έρευνα είναι, ουσιαστικά, λιγότεροι από αυτούς που έχουν κάνει gay σεξ ανάμεσα στους ερωτηθέντες.

Αν και το 1% των αντρών που έλαβαν μέρος στην έρευνα αρνήθηκε να αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα, ξέρουμε μετά βεβαιότητας πως ένας σημαντικός αριθμός αντρών που αποκάλυψε πως έχει κάνει σεξ με άλλους άνδρες, δήλωσαν ξεκάθαρα πως είναι αποκλειστικά ετερόφυλοι.

Για την ακρίβεια, από το 95.1% των ετερόφυλων αντρών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 2.8% εξ αυτών παραδέχτηκε πως έχει κάνει στοματικό ή πρωκτικό σεξ με κάποιον άλλο, επίσης ετερόφυλο, άντρα.

Και παρότι το στερεότυπο της ετερόφυλης γυναίκας που έχει έμφυτη την τάση για σεξουαλικές σχέσεις με άλλες ετερόφυλες γυναίκες εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή -καθώς η έρευνα του CDC δείχνει πως αυτή η περίπτωση είναι περίπου τρεις φορές συχνότερη από αυτή των αντρών- φαίνεται πως οι σεξουαλικές επιθυμίες των ανδρών είναι το ίδιο πολύπλοκες με αυτές των γυναικών.

Το τι ταμπέλα βάζουν στον εαυτό τους, gay ή straight, δεν παίζει προφανώς τον παραμικρό ρόλο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του CDC επιβεβαιώνουν την ισχύ του νέου ρεύματος της «σεξουαλικής ρευστότητας» που έχει κάνει μόδα η γενιά των millennials, βάσει του οποίου οι ταμπέλες της σεξουαλικότητας καταρρίπτονται και ο κόσμος επιλέγει να κινείται ελεύθερα στις «γκρίζες ζώνες» του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο αντίλογος βέβαια υπάρχει και μάλιστα έρχεται από τους ομοφυλόφιλους, με πολλούς από αυτούς να υποστηρίζουν πως η μόδα αυτή μόνο κακό προκαλεί στην gay κοινότητα.

Σε τελική ανάλυση, όμως, πρόκειται για ένα καθαρά προσωπικό θέμα που δεν αφορά ούτε επηρεάζει κανέναν άλλο πέρα από το εκάστοτε άτομο και τον τρόπο ζωής που επιλέγει να ακολουθεί.

Πηγή: HuffPost Greece

AdTech Ad

Και όμως συμβαίνει: Άνδρες κάνουν σεξ με άνδρες χωρίς να είναι gay

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.