«Αγνοούνται» 14 τουρκικά πολεμικά πλοία – Πιθανό να κατευθύνονται προς την Ελλάδα

Πανικός στην Πάτρα με αυτό που είδαν οι δύτες στο βυθό – Γιατί σήμανε συναγερμός;
18/07/2016
Πότε διαγράφονται τα χρέη προς την εφορία – Εγκύκλιος ΓΓΔΕ
19/07/2016
Όλα

«Αγνοούνται» δεκατέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία από την Δευτέρα 18 Ιουλίου. Υπάρχουν υποψίες ότι οι  διοικητές τους είναι μεταξύ των υποκινητών του  πραξικοπήματος. Ο Τούρκος διοικητής ναυτικού Βεϊδέλ Κοσελέ είναι επίσης «άφαντος» από την νύχτα τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Κοσελέ ήταν συνεργός των συνομωτών που ηγήθηκαν του πραξικοπήματος. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο διοικητής του ναυτικού ξεγελάστηκε από τους πραξικοπηματίες που, σύμφωνα με αναφορές, τον οδήγησαν στο πλοίο, λέγοντάς του ότι η χώρα δέχεται  επίθεση από τρομοκράτες.

Τα 14 πολεμικά πλοία, σύμφωνα με αναφορές, ήταν σε ενεργό υπηρεσία την ημέρα του πραξικοπήματος. Ήταν ή στο Αιγαίο ή στην Μαύρη Θάλασσα και δεν έχουν ακόμα γυρίσει στο λιμάνι απ’ όπου απέπλευσαν. Η υποψία ότι αυτά τα πλοία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα να επικοινωνήσουν με το αρχηγείο του ναυτικού ή με το λιμάνι. Εικάζεται ότι τα πλοία, που μπορούν να ανιχνευτούν μέσω ραντάρ ή δορυφόρου, κατευθύνθηκαν προς ελληνικά λιμάνια.

http://www.topontiki.gr/article/178334/agnooyntai-14-toyrkika-polemika-ploia-pithano-na-kateythynontai-pros-tin-ellada

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.