Πήγα σε Ένα Escape Room και Παραλίγο να μη Βγω Ποτέ

Ελλάδα: Μπήκε ηλικιωμένος με όπλο και άρχισε να πυροβολεί! Στο νοσοκομείο μία γυναίκα
05/02/2016
Eλλάδα: Αυτός είναι ο 40χρονος που αποπλάνησε ανήλικο
06/02/2016
Όλα

Την ώρα που η υπόλοιπη ομάδα έψαχνε τη λύση εγώ είχα ένα βλέμμα ανάμεσα σε Joey από τα Friends και Shaggy από το Scooby Doo

Kείμενο: Αντώνης Κωνσταντάρας, Φωτογραφίες: Πάνος Κέφαλος

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, ήμουν ο μόνος από τη παρέα μου που δεν είχε πάει σε κάποιο από τα πολλά escape rooms που έχουν ανοίξει σε όλη την Αθήνα. Μάλιστα, όταν συζητούσαν για τις εμπειρίες τους, εγώ αισθανόμουν σαν τον Joey από τα Friends όταν και η δική του παρέα έλεγε πράγματα που δεν γνώριζε. H αλήθεια είναι πως, η όλη φάση έμοιαζε τέλεια και είχα τρελή περιέργεια να βρεθώ σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Όπως προείπα, όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, όταν και βρέθηκα στο απόλυτο escape room ή για να το θέσω καλύτερα, στο απόλυτο, escape store. Συγκεκριμένα, πήρα τρεις φίλες μου και πήγα στο Factory Outlet στη Πειραιώς, όπου το CU AROUND είχε στήσει το μεγαλύτερο escape room της χώρας.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι είναι ένα escape room, θα σου τα πω όλα εγώ. Πρόκειται, συνήθως, για ένα θεματικό δωμάτιο που μπαίνεις με τη παρέα σου και μεταφέρεσαι σε έναν άλλο κόσμο, στον οποίο, είσαι ένας περιπετειώδης τύπος που προσπαθεί να λύσει μυστήρια και γρίφους με σκοπό να σώσει τον κόσμο ή ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό! Φαντάσου τώρα το ίδιο concept, σε έναν ολόκληρο όροφο ενός μεγάλου πολυκαταστήματος με spooky θεματική και με μοναδικά όπλα, το κινητό σου, το μυαλό σου και έναν φακό. Στη περίπτωση μας βέβαια, ξεκινήσαμε με ένα μειονέκτημα μιας και το δικό μου μυαλό είναι καμένο. Η κάθε ομάδα είχε τη βάση της και τα στοιχεία ήταν διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά του χώρου. Ως τεράστιος fan του Scooby Doo, το ζούσα κανονικά, με τον φακό, τους ανατριχιαστικούς ήχους που ακούγονταν από τα ηχεία του χώρου και την ομίχλη που είχε γεμίσει τον χώρο. Όπως καταλαβαίνετε, εγώ, για ευνόητους λόγους,ήμουν ο Shaggy της παρέας.

Μερικά στοιχεία στο escape room (φωτογραφία πάνω). Το Pin, η μασκότ του CU Around, σε φοβιστικό ρόλο (κάτω φωτογραφία)

Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να βοηθήσουμε έναν προφέσορα να βρει ένα μυστικό ξόρκι και να σώσει τον κόσμο από μια τεράστια καταστροφή. Μεγάλο λάθος να βασιστείς πάνω μας κόσμε. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα. Ξεκινήσαμε δυναμικά, βρίσκοντας (μάλλον κατά τύχη) τα πρώτα στοιχεία και όλα έδειχναν πως η ομαδάρα μας θα έσωζε τον κόσμο. Όμως, όσο προχωρούσαμε, οι γρίφοι γινόντουσαν ολοένα και πιο δύσκολοι με αποτέλεσμα, τα τελευταία δέκα λεπτά, να έχουμε κολλήσει στο αρχηγείο μας προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε ένα κείμενο που θα μας έδινε τον κωδικό ώστε να ανοίξουμε το χρηματοκιβώτιο που έκρυβε το ξόρκι.

Ψάχνοντας τη λύση και την έξοδο

Δυστυχώς, το κονγκ ακούστηκε και το παιχνίδι τελείωσε με εμάς να έχουμε, σχεδόν, σώσει τον πλανήτη (αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για ότι κακό συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες). Αφού τελειώσαμε, κατεβήκαμε κάτω όντας η μόνη ομάδα που δεν κατάφερε να λύσει τον γρίφο, όμως, προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος μιας και αν με άφηνες μόνο μου εκεί μέσα, με το ζόρι θα έβρισκα την έξοδο. Πόσω μάλλον να καταφέρω σχεδόν να φτάσω στο τέρμα του παιχνιδιού.

Μπορεί να μην σώσαμε τον κόσμο, αλλά βγάλαμε ωραίες φωτογραφίες

Κάπου εδώ, θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στο team του CU AROUND, που έστησε ένα πραγματικά τέλειο event και έκανε ένα από τα παιδικά μου όνειρα πραγματικότητα. Δηλαδή, το να βρεθώ βράδυ σε ένα άδειο πολυκατάστημα για εξερεύνηση. Τώρα που πήρα το βάπτισμα του πυρός, ήρθε η ώρα να πάρω σβάρνα όλα τα escape room της χώρας.

Εις το επανιδείν.

Περισσότερα από το VICE

 

http://www.vice.com/gr/read/escape-room-cu-around

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.