Απεργούν οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

Οι 40 ιστορικές φράσεις του Νίκου Καζαντζάκη
31/01/2016
Μαρία Σολωμού: Σέξι εμφάνιση επί σκηνής ως… Morticia Addams
01/02/2016
Όλα

Την απόφασή τους για συμμετοχή των δημοσιογράφων στην γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φλεβάρη, αποφάσισαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και οι Ενώσεις – μέλη.

Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ για την κάλυψη των απεργιακών εκδηλώσεων και συλλαλητηρίων οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης.

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Η Ένωση Συντακτών στην ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνει ότι οι δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στις πορείες της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά, ότι προϋπόθεση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής λειτουργίας είναι η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρονται τα αιτήματα της απεργίας τα οποία είναι: Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

http://newpost.gr/entertainment/media/513150/apergoyn-oi-dhmosiografoi-thn-tetarth-3-febroyarioy

citylife
citylife
Το citylife24.gr αποτελείτε από μία ομάδα συντακτών με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επισκεπτών της. Η ομάδα μας αναρτεί κάθε άρθρο που αποτελεί ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.